Terug naar Waarom je (g)een Apple-product moet leasen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Waarom je (g)een Apple-product moet leasen

Door Redactie iCreate18 mei 2017 15:524 min. leestijd1

Tegenwoordig kun je zo’n beetje alles leasen. Auto’s vormen waarschijnlijk het bekendste voorbeeld. Maar ook cv-ketels, wasmachines, hijskranen of paarden. Allemaal zaken die je een rib uit het lijf kosten en waarbij het dus fijn is dat je niet in één keer een hele smak geld hoeft neer te leggen. Ook Apple-producten zijn behoorlijk aan de prijs en kun je op deze manier verkrijgen.

Apple family

Vooral voor zzp’ers en (startende) ondernemers kan een iPhone of MacBook leasen heel aantrekkelijk zijn. Wel is het belangrijk dat je je goed voor laat lichten voordat je je handtekening onder het lease-contract zet. Wij zetten de drie belangrijkste voor- en nadelen van Apple lease op een rij.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Voordelen van leasen

1. Altijd moderne apparatuur

MacBooks en iPhones zijn degelijke apparaten waar je in principe een hele tijd mee vooruit kunt. Toch is het lastig om de verleiding te weerstaan als er weer eens een heel nieuw model in de winkels ligt. Oké, het oude beestje voldoet op zich nog prima en is de eerste 2, 3, 4 jaar niet kapot te krijgen, maar het gaat tóch kriebelen. En in sommige gevallen móet je een nieuw apparaat om de concurrentie bij te benen.

MacBook Pro met Touch Bar

Lease je een toestel, dan beschik je eigenlijk altijd over het nieuwste van het nieuwste. Sluit je bijvoorbeeld een leasecontract af van twee jaar, dan kun je na die periode weer iets nieuws kiezen. Schrijf je als ondernemer je MacBook af, dan ben je daar nog zeker een jaar langer mee bezig.

2. Kosten verdeeld over een X aantal maanden

Het is niet nodig om je iMac, iPhone 7 Plus of iPad Pro in een keer af te tikken. Zeker als startende ondernemer heb je het geld voor zo’n apparaat (of meerdere apparaten!) misschien helemaal niet paraat. Eerst sparen is geen optie, want als je niet van start gaat komt er überhaupt geen cent binnen. Bij het leasen doorbreek je die beklemmende cirkel. Je betaalt een vaste maandelijkse aflossing die beter behapbaar is.

3. Geen financiële verrassingen

Omdat je precies weet wat je maandelijks moet betalen, kun je ook gemakkelijker je budget beheren. Onverwachte kosten heb je niet, want als je goede afspraken maakt heb je bij een kapot apparaat vaak recht op volledige service en krijg je zelfs tijdelijk vervanging. Door het spreiden van de kosten over een langere periode, houd je controle over je de in- en uitgaande geldstromen (cashflow) en optimaliseer je je liquiditeitspositie.

Nadelen van leasen

1. Uiteindelijk betaal je meer

Een groot voordeel van leasing is dat je op maandelijkse basis een relatief behapbaar bedrag betaalt voor het gebruik van bijvoorbeeld een MacBook. Maar uiteindelijk is die MacBook lease wel duur betaald: tel je al die maandbedragen bij elkaar op, dan overtreft dat vaak meer dan de aanschafprijs van een nieuw apparaat. Anderzijds, als je stukken hebt aan je apparaat, dan ben je met een leasecontract vaak weer goedkoper uit.

2. Het is ingewikkelder dan kopen

Rode iPhone

Stel, je koopt een Apple-product. Je loopt een Apple Store in, trekt een glimmend apparaat uit de schappen, betaalt het en vertrekt. Binnen vijf minuten kun je klaar zijn. Bij leasing komt wat meer kijken. Sowieso een hoop papierwerk en daarbij kan het ook nog zijn dat de leasemaatschappij een check doet om te kijken of je aan de betalingsverplichtingen kunt voldoen.

3. Je zegt een contract niet zomaar op

Het kan zijn dat je geen gebruik meer maakt van het apparaat. Is iets je eigendom, dan kun je het verkopen – krijg je toch nog iets van je geld terug. Maar met een leasecontract worden de zaken wat complexer: dat zeg je niet zomaar op. Je dient je contract uit tot de laatste maand, of je koopt het af door een boete te betalen.

Interesse of leasen wat voor jou of jouw bedrijf is? Neem dan vrijblijvend contact op met de specialisten bij Computer.nl. Zij kunnen je adviseren over de beste oplossingen omtrent lease.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Bram Frijlink
Lezer
Bram Frijlink

Beste iCreate, Ik ben het niet helemaal eens met het kosten-nadeel dat wordt genoemd. Hieronder probeer ik dat verder toe te lichten: “Uiteindelijk betaal je meer” Slechts kijken naar het prijskaartje in geval van koop en slechts kijken naar de som van de maandtermijnen is naar mijn mening erg kortzichtig, want dan betaal je uiteraard meer. Toch is leasen in vele gevallen goed koper dan kopen, wat met twee argumenten kan worden onderbouwd. 1. Restwaardes bij operational lease Als het om operational lease gaat, nemen sommige leasemaatschappijen restwaardes in op apparatuur. Juist op Apple producten. De restwaarde wordt dan verdisconteerd… Lees meer »