Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Waarom je beter met Safari surft dan met Chrome

Auteur: iCreate
0 reacties
Safari macOS Big Sur


Lees verder na de advertentie

Wat is nou de beste browser voor de Mac? Sommigen zweren bij Chrome, terwijl anderen nooit iets anders dan Safari willen gebruiken. Maar deze keuze is erg belangrijk, want je browser is waarschijnlijk het programma dat je het meest gebruikt. Hij voorziet in de toegang naar internet en dient dan ook stabiel, veilig en snel te zijn. Uiteraard zijn voor de beste prestaties ook andere factoren van belang, zoals het type server en hosting. Managed services biedt wat dat betreft de garantie op optimale prestaties. Maar toch willen wij in dit artikel even laten zien waarom wij de voorkeur geven aan Safari boven een concurrent als Google Chrome.

Safari beschermt je privacy

Safari staat bekend als een erg veilige browser en ook als het gaat om de bescherming van je privacy. Het is geen browser als Chrome die er alles aandoet om surfgedrag uit te buiten als verdienmodel. Apple heeft geen verdienmodel aan surfgedrag van gebruikers van Safari gehangen. Het doel is juist om gebruikers te voorzien in het zo veilig en privacy-vriendelijk surfen op internet. Zo worden pop-ups automatisch geblokkeerd, daarnaast is het heel simpel om bijvoorbeeld opgeslagen gegevens en cookies te verwijderen.Ten slotte maakt Safari sinds kort veel duidelijker hoe websites omspringen met je gebruikersgegevens.

Waarschuwingen

Een andere reden waarom wij de voorkeur aan Safari geven boven Chrome: je krijgt voor bijna alle ‘privacy-onvriendelijke’ zaken eerst een waarschuwing op het scherm of Safari daadwerkelijk iets mag opslaan of toegang mag hebben tot de webcam. Er komt dan bijvoorbeeld een melding in beeld met de vraag of de gebruiker aan de website toestemming geeft om cookies te plaatsen. Actieve tracking is daarnaast uit te schakelen via de Voorkeuren van Safari. Ga naar Privacy en vink aan dat je niet gevolgd wilt worden door gekoppelde sites.

Stabiel en snel

Chrome heeft ten slotte ook wat probleempjes in macOS. Zo belast Chrome het werkgeheugen veel meer dan Safari en sluipt de batterij sneller leeg. Het traag worden van een Mac is daar een typisch voorbeeld van net als de kans dat het systeem vastloopt. Dat heeft dan onder meer te maken dat een website in Chrome meer werkgeheugen in beslag neemt dan nodig is. Safari is wat dat betreft een browser die veel beter op het besturingssysteem is afgestemd en daardoor ook zuiniger werkt. Overigens geldt dat de prestaties met betrekking tot stabiliteit en snelheid ook van het type servers afhankelijk zijn. Daarom is het voor partijen die op zoek zijn naar hosting aan te raden van krachtige servers gebruik te maken. Het hangt dus niet alleen van de keuze van een browser af, maar ook van de server waar de website op draait.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt