Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Waarom Apple-producten uit China komen

Auteur: iCreate
2 reacties


Lees verder na de advertentie

Apple-producten worden in de VS ontwikkeld, maar de productie vindt sinds 2002 buiten de VS plaats. Waarom eigenlijk? Amerika kampt met hoge werkloosheid. Barack Obama vroeg al bijna één jaar geleden aan Steve Jobs: ‘Waarom brengt Apple zijn productie niet terug naar Amerika?’ Jobs antwoordde: ‘Die banen komen niet terug’. De New York Times zocht het uit en publiceerde dit weekend de ware reden.

Flexibiliteit

Waarom besteedt Apple zijn productie uit aan bedrijven in China? Natuurlijk, de productiekosten liggen in China een stuk lager, maar dat blijkt niet de reden te zijn. Doorslaggevend is volgens de New York Times de grotere flexibiliteit. Om dat te illustreren, komen ze met een aardige anekdote uit 2007:

Zes weken voor de verkoopstart van de eerste iPhone riep Steve Jobs zijn belangrijkste medewerkers bij elkaar. Hij begon de vergadering met een prototype van de eerste iPhone uit zijn broekzak te vissen. Iedereen zag duidelijk dat het display vol zat met krassen. In het oorspronkelijke ontwerp was het display namelijk van kunststof.

Vervolgens haalde Jobs ook zijn sleutelbos uit zijn zak en zei dat heel wat klanten op diezelfde manier met hun iPhone zullen omgaan. Met andere woorden, een iPhone met zo’n krasgevoelig display zal slecht verkopen. Jobs was duidelijk: maak een display van dun, krasbestendig glas dat niet snel breekt en zorg dat het hele probleem binnen zes weken opgelost is.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De Chinese fabrikant Foxconn bracht redding: een voorman pakte het probleem op, trommelde 8000 mensen op en zette ze aan het werk. Binnen 96 uur draaide de productie op volle toeren en werden er 10.000 iPhones per dag met een display van glas geproduceerd! In de VS zou geen enkele fabrikant dat in zo’n korte tijd voor elkaar hebben gekregen.

foto: ZDNet