Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Waar komt de iPhone eigenlijk vandaan?

Auteur: Sven Lamers
3 reacties


Lees verder na de advertentie

De iPhone 5 is nu al bijna een jaar op de markt. Volgende maand, op 10 september, komt Apple naar verwachting met twee opvolgers: de iPhone 5S en de goedkopere iPhone 5C. Ruby Media Corporation nam dit als aanleiding om een interessante infographic te maken over de productieketen van de iPhone.

Banen

Wat Amerikaanse werknemers betreft, zorgt Apple voor zo’n 43.000 banen in eigen land en 20.000 banen wereldwijd. 700.000 banen worden door niet-Amerikaanse werknemers bezet. In totaal is iets meer dan 8 procent van Apple’s arbeidskrachten Amerikaans. Als we verder kijken, leren we dat in 2011 70 miljoen iPhones wereldwijd werden verkocht en geen daarvan in de VS werd gemaakt. Overigens heeft dat nauwelijks met de kosten te maken (het Aziatisch-Amerikaanse prijsverschil voor het bouwen van een iPhone zou volgens schatting slechts 2 tot 3 dollar bedragen), het is veel meer een kwestie van snelheid. In China is het makkelijker om grotere hoeveelheden in kortere tijd te maken, mede dankzij korte aanlevertijden en flexibelere Chinese werknemers.

Onderdelen

Ook over afzonderlijke onderdelen heeft Ruby Media Corporation een aantal gegevens naar boven kunnen halen. Zo komt het Gorilla Glass van Corning uit Kentucky en komen de audiochips van Cirrus Logic uit Texas. De lcd-panelen, processors, accu’s en geheugen komen met name uit Azië. Schaarse grondstoffen voor iPhone-componenten haalt Apple uit Mongolië en China. De volledige infographic vind je hieronder.


kooptip