Terug naar Waar komt de iPhone eigenlijk vandaan?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Waar komt de iPhone eigenlijk vandaan?

Door Sven Lamers14 augustus 2013 16:252 min. leestijd3

De iPhone 5 is nu al bijna een jaar op de markt. Volgende maand, op 10 september, komt Apple naar verwachting met twee opvolgers: de iPhone 5S en de goedkopere iPhone 5C. Ruby Media Corporation nam dit als aanleiding om een interessante infographic te maken over de productieketen van de iPhone.

Banen

Wat Amerikaanse werknemers betreft, zorgt Apple voor zo’n 43.000 banen in eigen land en 20.000 banen wereldwijd. 700.000 banen worden door niet-Amerikaanse werknemers bezet. In totaal is iets meer dan 8 procent van Apple’s arbeidskrachten Amerikaans. Als we verder kijken, leren we dat in 2011 70 miljoen iPhones wereldwijd werden verkocht en geen daarvan in de VS werd gemaakt. Overigens heeft dat nauwelijks met de kosten te maken (het Aziatisch-Amerikaanse prijsverschil voor het bouwen van een iPhone zou volgens schatting slechts 2 tot 3 dollar bedragen), het is veel meer een kwestie van snelheid. In China is het makkelijker om grotere hoeveelheden in kortere tijd te maken, mede dankzij korte aanlevertijden en flexibelere Chinese werknemers.

Onderdelen

Ook over afzonderlijke onderdelen heeft Ruby Media Corporation een aantal gegevens naar boven kunnen halen. Zo komt het Gorilla Glass van Corning uit Kentucky en komen de audiochips van Cirrus Logic uit Texas. De lcd-panelen, processors, accu’s en geheugen komen met name uit Azië. Schaarse grondstoffen voor iPhone-componenten haalt Apple uit Mongolië en China. De volledige infographic vind je hieronder.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Fuzzy
Lezer
Fuzzy

Is er nu echt geen Apple nieuws sinds dit bericht?

Fuzzy
Lezer
Fuzzy

Is er nu echt geen Apple nieuws sinds dit bericht?

BL
Lezer
BL

Ja het is nogal triest eh