Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Voortaan zoeken met afbeeldingen op Pinterest

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Pinterest visual search


Lees verder na de advertentie

Vanaf vandaag kun je Pinterest op een heel andere manier doorzoeken. Typen is voortaan niet meer nodig: je kunt zoeken met behulp van plaatjes.

Elementen op foto’s onderzoeken

Pinterest is een platform waar mensen hun eigen digitale moodboards kunnen maken. Handig als je inspiratie nodig hebt voor een nieuwe garderobe of voor de verbouwing van de badkamer. Stel: je ziet een foto van een huiskamer, en aan het plafond hangt een lamp en die vind je mooi. Dan tik je voortaan op het loepje rechtsboven op de foto en vervolgens selecteer je de lamp. Pinterest gaat dan voor jou op zoek naar nog meer foto’s van deze lamp. Op de Pinterest-blog zie je nog duidelijker hoe het werkt.

Pinterest heeft 50 miljard foto’s geïndexeerd

De nieuwe Pinterest-functie werkt momenteel nog niet voor alle plaatjes die op Pinterest staan. Er zijn momenteel 50 miljard foto’s geïndexeerd en Pinterest is druk bezig om meer producten aan de database toe te voegen. Dat is natuurlijk goed nieuws voor adverteerders, want voordat je het weet beland je in een webshop en dan wil je die lamp hebben ook.

De functie wordt beetje bij beetje uitgerold voor zowel de webversie als de app-versie van Pinterest. Het is dus mogelijk dat je het loepje nog nergens ziet verschijnen. Pinterest is gratis te downloaden in de App Store.


kooptip