Terug naar Dit vingergebaar laat je iPhone crashen (video)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit vingergebaar laat je iPhone crashen (video)

Door Sven Lamers26 april 2017 10:032 min. leestijd0

Het bedieningspaneel van iOS kan bij foutieve bediening je iPhone laten crashen. Een gebaar met drie vingers is voldoende. Als je tegelijkertijd op meerdere knoppen tikt, blijft de iPhone hangen. Daarna helpt alleen nog opnieuw opstarten. Een gebruiker heeft het foutje ontdekt en op YouTube een filmpje gedeeld. De bug zit zelfs nog in de laatste beta van iOS 10.3.2.

https://www.youtube.com/watch?v=pQqyX4h8I1I

Zo laat je de iPhone crashen

Raak je bijvoorbeeld de knoppen voor de rekenmachine, Night Shift en AirPlay aan, blijft de iPhone hangen en reageert niet meer op aanrakingen. Het is blijkbaar belangrijk dat een van de knoppen onderin wordt aangeraakt. Meestal wordt na een tijdje het Springboard (zeg maar de desktop van de iPhone) opnieuw gestart en kun je weer verder. Soms moet je echter handmatig de iPhone resetten door de aan/uit-knop en thuisknop even ingedrukt te houden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Veel versies en apparaten kwetsbaar

Volgens onze eigen tests zijn een groot aantal iOS-versies, evenals iPhones en iPads, kwetsbaar voor deze bug. Tegelijkertijd is het aannemelijk dat Apple de fout nu snel in de volgende update gaat verhelpen. Als je per se de bug wilt uitproberen, ga vooral je gang. Behalve dat je iPhone even blijft hangen, gebeurt er verder namelijk niets dat schadelijk voor je iOS-apparaat is.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar