Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Viber geeft antwoord: Stel hier je vragen

Auteur: Daan Jeuken
112 reacties


Lees verder na de advertentie

De afgelopen tijd is er veel gedoe geweest rondom de app Viber, ze werden onder andere beticht van het doorsluizen van gebruikersinformatie. Om dit te weerleggen willen zij antwoord geven op al jouw vragen. Stel je vragen hier en het Viber Team zal antwoord geven.

Gedoe
Sinds de lancering van de app Viber is er al veel over geschreven. De app maakt gratis bellen mogelijk tussen Viber-gebruikers.  Behalve vele enthousiaste  reacties, kwamen er ook negatieve geluiden over het schenden van de privacy. Viber zelf doet er alles aan om het imago schoon te krijgen en te houden. Dat ze hier hard aan werken blijkt uit het feit dat ze zelfs reageren op Nederlandse websites als de onze.

Is Viber een duister zaakje? ‘Nee’, aldus Viber.
Het Viber Team reageerde op het artikel waarin we ons afvroegen of Viber een duister zaakje is. Omdat de reactie in het Engels is, geven we hier de vertaling:

[…]


kooptip

Bedankt voor uw Viber-review. Het is goed om te zien dat u zich interesseert in onze applicatie. Wat betreft de privacy-problemen waarover u schrijft – wij verzamelen geen gebruikersinformatie omdat we nieuwsgierig zijn naar de inhoud, maar om Viber volledig te laten functioneren, zoals we dat als bedrijf voor ogen hebben. De enige informatie die wij bewaren zijn de namen en telefoonnummers van onze gebruikers. Wanneer je besluit om Viber te verwijderen, dan verdwijnen deze contactgegevens ook van onze servers.

In het artikel refereert u naar het artikel van Agmon. Agmon heeft naar mijn mening echter niet zo gek veel research gedaan voor hij het artikel schreef. Viber is een legaal bedrijf, dat losstaat van iMesh (dat eveneens geheel legaal is en muziek deelt dankzij de licenties van alle grote platenlabels). Het is waar dat beide bedrijven zijn opgericht door dezelfde CEO, een Israëliër, en beide bedrijven doen aan eerlijke handel. Het privacybeleid bijvoorbeeld is bij beide bedrijven zeer transparant (vooral bij Viber) en is openbaar te bekijken op onze website.

Onze CEO, Mr. Talmon, heeft ook persoonlijk op het artikel van Agmon gereageerd [meerder maals zelfs, red.].

Uiteindelijk is het ons doel om onze gebruikers met een gerust hart Viber te laten gebruiken. Daarom zijn wij ook blij met deze discussies en willen wij graag vragen beantwoorden.

[…]

Stel je vraag!
Het Viber Team zal dus persoonlijk reageren op al jullie vragen. Brand dus maar los!