Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Viaplay wordt duurder: zo ben je de prijsverhoging voor

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Formule 1 viaplay

Viaplay verhoogt de prijs voor het maandabonnement binnenkort opnieuw. Vanaf 22 mei betaal je niet 15,99 euro, maar 17,99 euro per maand voor de streamingdienst. De prijs voor het jaarabonnement blijft voorlopig hetzelfde.

Viaplay duurder in 2024

Viaplay heeft in Nederland de uitzendrechten van onder meer Formule 1, Premier League voetbal en darts. Toen de dienst in Nederland voor het eerst werd gelanceerd, kostte een abonnement 13,99 euro per maand. In februari 2023 werd dit verhoogd naar 15,99 euro per maand.

In mei 2024 komt er opnieuw een prijsverhoging, zo kondigt het Zweedse streamingplatform aan. Vanaf 22 mei betaal je maandelijks 17,99 euro om naar de content van Viaplay te kijken.

Goedkoper jaarabonnement

De prijs van het jaarabonnement blijft voorlopig intact. Met dit abonnement betaal je maandelijks 12,79 euro. Op jaarbasis komt dit neer op 153,48 euro. Met het abonnement van 17,99 euro per maand ben je over een jaar 215,88 euro kwijt – al is dit abonnement wel maandelijks opzegbaar.

Het is goed om te weten dat het jaarabonnement van Viaplay een tijdelijke actie is, en het is onduidelijk hoelang je er nog van kunt profiteren. Door het jaarabonnement te nemen, ben je de prijsverhoging in ieder geval voor. De actie vind je via de onderstaande knop:

Viaplay biedt dit jaar overigens iets extra’s, want je krijgt nu gratis toegang tot F1 TV Pro. Dit is de officiële streamingdienst van de Formule 1. Naast de vrije trainingen, kwalificatie en de race geeft het je toegang tot onder meer de live timing en de onboard-beelden van de coureurs. Het maken van een account doe je via deze pagina van F1 TV Pro.

Alternatief: F1 TV Pro

Vind je Viaplay te duur, dan kun je er ook voor kiezen om alleen een abonnement te nemen op F1 TV Pro. Dit abonnement kost € 11,90 euro per maand. De streamingdienst is ook te horen in het Nederlands commentaar van Viaplay.

Het prijsverschil met het jaarabonnement van Viaplay (12,79 per maand) is echter klein, waar je naast Formule 1 ook toegang krijgt tot voetbal (Premier League en Bundesliga), darts, snooker en andere sporten. Wel is het abonnement van F1 TV Pro maandelijks opzegbaar.