Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Vertraging AirPods door problemen met bluetooth-transmissie’ 

Auteur: iCreate
0 reacties
AirPods


Lees verder na de advertentie

Op de keynote in september waren de draadloze oortjes met de iPhone 7 de nieuwigheid waar het meest trots mee werd gezwaaid. De lancering van de AirPods laat echter maar op zich wachten. Duidelijke redenen laat Apple achterwege. Het vermoeden is steeds groter dat er problemen zijn met de draadloze transmissie.

Beide AirPods

In de bluetooth-technologie is het standaard zo dat slechts één oortje een signaal ontvangt van het apparaat zoals een iPhone. Dat oortje stuurt het vervolgens weer naar het andere oor. Apple wil deze manier veranderen, maar blijft daarbij op problemen stuiten, meldt een bron aan The Wall Street Journal.

Eigen signaal

Apple wil namelijk dat beide AirPods een eigen signaal ontvangen van de iPhone, Mac of een ander Apple-product. Daarbij moet uiteraard wel de zekerheid zijn dat deze signalen precies op hetzelfde moment naar beide AirPods gezonden worden. We kunnen ons tenslotte allemaal voorstellen hoe het geluid is als deze niet exact synchroon lopen. Een ander probleem is dat er nog geen pasklare oplossing is als een van de oortjes uit zijn of als bij een van de twee oordopjes de batterij leeg is.

Lanceerdatum

De bedoeling was om de AirPods tegelijkertijd met de iPhone 7 de wereld in te sturen, maar al snel bleek dat Apple dit niet ging halen. Eind oktober bleek ook een brug te ver. Het, met name in de Verenigde Staten, commercieel erg belangrijke Black Friday werd gemist en ook tijdens de kerstdagen zullen ze niet fraai verpakt onder de kerstboom liggen. Vooralsnog zijn de AirPods van pronkstuk gedaald naar zorgenkind.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt