Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
nieuws

Fabrikanten mogen usb-c-naar-Lightning-kabels maken met MFi-label

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
usb-c-naar-lightning-kabel


Lees verder na de advertentie

Fabrikanten buiten Apple om, mogen binnenkort ook usb-c-naar-Lightning-kabels maken met het Made for iPhone-certificaat (MFi). Apple heeft deelnemers aan het MFi-programma hiervan op de hoogte gesteld, zo meldt het Japanse Mac Otakara (via Mac Rumors).

Prijzen Apple usb-c-naar-Lightning-kabels

Op dit moment zijn er geen Apple-gecertificeerde usb-c-naar-Lightning-kabels te koop. Er zijn officiële kabeltjes te koop, tegen typische Apple-prijzen. Een Apple usb-c-naar-Lightning-kabel van 1 meter kost bij Apple € 25, voor een kabel van 2 meter betaal je € 39. Binnenkort komt daar dus verandering in, als ook dit type kabels wordt opgenomen in het MFi-programma. De kans is groot dat externe ontwikkelaars kabels gaan maken die een stuk goedkoper zijn. Wanneer het zover is? Dat is nog onduidelijk, maar reken op zijn vroegst midden 2019.

Snelladen

De iPhones die het afgelopen jaar verschenen, ondersteunen snelladen. Maar daarvoor heb je wel een Apple usb-c-naar-Lightning-kabel nodig, die je er los bij moet kopen. Je kunt op dit moment wel kiezen voor niet-gecertificeerde usb-c-naar-Lightning-kabels, maar daarmee loop je het risico schade aan te richten aan je iPhone.


kooptip