Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zit er een USB 3.0-poort in jouw volgende Mac?

Auteur: iCreate
8 reacties


Lees verder na de advertentie

Apple overweegt om toekomstige Macs van een USB 3.0-aansluiting te voorzien, aldus AppleInsider. Dat zou een frappante zet zijn, want Apple lijkt er stellig van overtuigd dat Thunderbolt, en dus niet USB 3.0, de échte opvolger is van USB 2.0. Thunderbolt wint namelijk van USB trois op het gebied van snelheid: 10 Gbps versus 5 GBps.

Kosten

Als Thunderbolt beter is, waarom overweegt Apple dan toch USB 3.0? Geld. Het kost Apple 10 a 15 dollar om een Thunderbolt-chip in te bouwen, terwijl een USB 3.0-aansluiting voor 3 dollar van computerbouwer wisselt. AppleInsider schrijft dat Apple hiermee consumenten tegemoet komt die niet geïnteresseerd zijn in high-end Thunderbolt-producten. Het is voor Apple natuurlijk een kleine moeite om de huidige USB 2.0-poorten te vervangen voor USB 3.0. In dat geval heeft jouw volgende Mac zowel USB 3.0 als Thunderbolt.

Opvolger USB 2.0

Elke computer is tegenwoordig voorzien van een of meerdere usb-poorten (USB 2.0), ongeacht of het een Windows-machine of Mac is. De doorvoersnelheid van de huidige poort heeft echter zijn maximum behaald en het is tijd voor een opvolger. Computerfabrikanten zoals HP staan pal achter USB 3.0, terwijl Apple voor Thunderbolt kiest.


kooptip