Terug naar Heb je een iPhone? Dan vind je uiterlijk belangrijker dan innerlijk
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Heb je een iPhone? Dan vind je uiterlijk belangrijker dan innerlijk

Door Koen van Ekeren13 september 2018 16:452 min. leestijd0

Mooie vormen, een lekker kleurtje en een paar goede koplampen: het zijn zaken waar iPhone-gebruikers meer aandacht voor hebben dan mensen met een Android-telefoon. Althans: dat is het geval als het gaat om auto’s, zo blijkt uit een analyse van GasPedaal.nl.

uiterlijk iPhone

iPhone-gebruiker: uiterlijk belangrijker

In de zoektocht naar een tweedehands auto let de ‘merkbewuste’ iOS-gebruiker vooral op het uiterlijk, zo wijst het uit onderzoek uit. Eerst wordt er gekeken naar een merk en model, pas in een later stadium speelt de prijs een rol.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Ook is de kleur belangrijk: mensen met een iPhone zoeken twee keer vaker naar auto’s in een specifieke kleur dan Android-gebruikers. Hierbij gaat het vooral om een zwarte of grijze tint – of moeten we zeggen: gitzwart en spacegrijs? De kleur geel en paars slaan bezoekers liever over.

De Android-gebruiker hamert meer op de inhoud. Zij zoeken vaker naar praktische kenmerken, zoals het brandstofverbruik en het aantal deuren en zitplaatsen.

Meer te besteden

Verder is de portemonnee van de iOS-gebruiker iets dikker. Gemiddeld zoeken iPhone-bezitters naar een tweedehands auto die een maximumprijs heeft van 13.926 euro. Bij Android-gebruikers ligt de maximale zoekprijs op 11.387 euro. Hierbij valt het op dat iOS-gebruikers veel vaker actief zoeken naar een automaat (75 procent). De Android-gebruiker houdt de regie liever in eigen hand: 60 procent zoekt naar een automaat.

Maar er zijn niet alleen verschillen. De iOS- en Android-gebruiker delen hun liefde voor de Volkswagen Golf; daar wordt het meest naar gezocht. Ook vallen beide groepen voor de Volkswagen Polo en Volkswagen Passat.

Herken jij je als iPhone-bezitter hierin?

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar