Terug naar Thuis aan het werk op je Apple-devices? Zo ben je verzekerd bij schade
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Thuis aan het werk op je Apple-devices? Zo ben je verzekerd bij schade

Door Redactie iCreate11 oktober 2021 08:473 min. leestijd

Ondanks dat we allemaal weer langzaam terug naar kantoor gaan, zijn er ook nog steeds dagen dat we lekker thuis aan het werk zijn. En thuis zit een ongeluk in een klein hoekje. Een kopje koffie of thee is zo omgegooid. Doe jij je werk op je Mac? Of heb je een iPhone of iPad van de zaak? Dan is het natuurlijk ontzettend vervelend als daar iets mee gebeurt tijdens het thuiswerken. Maar hoe ben je dan verzekerd?

iPhone scherm barst

Bedrijfsapparatuur valt onder verzekering van het bedrijf

Zijn je Apple-devices niet van jezelf, maar verstrekt door je werkgever en gebeurt er iets mee? Dan draai jij niet zelf op voor de schade. Je werkgever is namelijk verantwoordelijk voor die spullen. Dus gooit je kind in alle enthousiasme per ongeluk je iPad of iPhone van tafel en er ontstaat bijvoorbeeld een grote barst in het scherm, dan dekt je werkgever dit. Dit geldt overigens niet voor schade door een roekeloze omgang met de spullen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Schade aan eigen Apple-devices

Niet elke werkgever heeft Apple-devices liggen om uit te lenen aan alle werknemers. Het kan dus ook zijn dat je al 1,5 jaar op je eigen Mac of iPhone aan het werk bent. Gebeurt er iets met je eigen devices op het moment dat je daarop aan het werk bent, dan ligt het verzekeringstechnisch net wat ingewikkelder. Als je ervoor kiest om op je eigen Mac te werken terwijl je werkgever je een bedrijfslaptop aanbiedt, dan ligt de verantwoordelijkheid vaak bij jou. Maar kies je er niet zelf voor, dan is de werkgever verantwoordelijk. Tegenwoordig zie je dan ook steeds vaak dat de werkgever een vergoeding geeft voor het gebruik van eigen apparatuur. De schade, het onderhoud en de slijtage koopt hij dan als het ware af. Dit verschilt per werkgever, dus check dit goed als je dit nog niet weet of als je wisselt van werkgever.

Dekking inboedelverzekering Apple-devices

Ondanks dat het niet verplicht is, hebben veel mensen een inboedelverzekering afgesloten. Hiermee bescherm je je inboedel tegen schade, brand of diefstal. En in sommige gevallen vergoedt je inboedelverzekering ook schade aan je iPhone, iPad of iMac. Hier heb je alleen wel de meest uitgebreide dekking voor nodig: de all-risk dekking. Daarmee krijg je ook schade vergoedt die door je eigen schuld is ontstaan, bijvoorbeeld als er koffie overheen gaat.

Let op voorwaarden inboedelverzekering

Houd er tijdens je inboedelverzekering vergelijken rekening mee dat de voorwaarden per verzekeraar flink kunnen verschillen. Er zijn namelijk ook inboedelverzekeringen die schade aan iPhones en iPads helemaal niet meer vergoeden, een eigen risico toepassen of ervoor kiezen om maar één jaar de nieuwwaarde te vergoeden. Controleer dit dus goed, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden