Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Super Bowl 2015 kijken op je Mac, iPad of iPhone

Auteur: Arjan Kropman
0 reacties
Super Bowl


Lees verder na de advertentie

Bij ons is ‘ie niet zo bekend als in de VS, maar wereldwijd is de Amerikaanse Super Bowl – de finale van het NFL-seizoen – een van de hoogtepunten van het nog prille sportjaar. Je kijkt de finale der finales (en alles wat erbij hoort) heel simpel op je Mac, iPad of iPhone. De wedstrijd begint om 00.30 uur Nederlandse tijd.

Super Bowl 2015

Drie dingen zijn van groot belang tijdens en voorafgaand aan de Super Bowl. De eerste vraag is: wie treedt er op in de pauze? Dat zullen dit jaar Katy Perry en Lenny Kravitz zijn. Tweede vraag is welke megabedrijven de loeidure reclameblokken zullen gaan vullen. Ook daarover wordt al lang van tevoren gespeculeerd. De derde vraag tot slot – goh, wat was de derde vraag ook al weer? Tuurlijk, wie spelen er en wie wordt dit jaar NFL-kampioen. Wie gaat winnen, weten wij natuurlijk ook nog niet, maar het zullen in ieder geval de Seattle Seahawks of de New Engeland Patriots worden.

Commercials

Zoals gezegd, de commercials tijdens de finale zijn bijna net zo belangrijk als het spel zelf. Een blok van 30 seconden kost je ongeveer 4 miljoen dollar en in totaal wordt een slordige 360 miljoen dollar aan zendtijd verkocht. Daar blijft het echter niet bij, want veel van de bedrijven laten speciaal voor het event nieuwe spots maken. Van de andere kant: de hype om de commercials is zo groot dat ze eigenlijk al weken voor de finale hun werk doen. Daar mag je wel wat voor over hebben natuurlijk.

Sommige van de commercials zijn ware kunststukjes. Anderen zijn grappig. Zoals de commercial van T-Mobile dit jaar, waarin Kim Kardashian de gebruikers oproept om maar veel over haar te downloaden. Voor ons staat er echter een commercial met stip op een in de lijst der Super Bowl-comercials en dat is de introductie van de nieuwe Apple Macintosh in 1984. De reclame werd slechts twee keer uitgezonden, waarvan slechts een keer ‘nation wide’: op 22 januari 1984 tussen het derde en het vierde kwart van de 18e Super Bowl.

Super Bowl 2015 kijken


kooptip

De Super Bowl wordt vannacht uitgezonden op FOX Sport 2, maar wie deze betaalzender niet ontvangt, kan natuurlijk ook op internet terecht. Live-feeds zijn er genoeg, de vraag is alleen welke je moet hebben om fatsoenlijk te kunnen kijken. Er is een betere (legale) optie en dat is een pas bestellen op de site van de NFL. Voor 7,49 euro koop je een pas waarmee je de wedstrijd live kunt kijken op je Mac, iPad of iPhone of via Apple TV op je eigen tv.