Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Sonos krijgt binnenkort een eigen Siri’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Sonos Speaker


Lees verder na de advertentie

Siri, Alexa en de Google Assistant krijgen er binnenkort een concurrent bij: Sonos introduceert zijn eigen spraakassistent voor de Sonos speakers. De assistent gaat Sonos Voice heten. Op 1 juni maakt-ie zijn debuut, zo schrijft de Amerikaanse tech-site The Verge.

Spraakassistent Sonos Voice

Op de slimme speakers van Sonos vind je nu ook al Amazon Alexa en de Google Assistant – Siri ontbreekt. Volgende maand komt er een update uit en die brengt Sonos Voice naar het Sonos audiosysteem. Eerst in het Engels, voor Amerikaanse consumenten, later moet het internationaal worden uitgerold.

Hé Sonos

Je activeert Sonos Voice straks door de magische woorden ‘Hé Sonos’ uit te spreken. Vanaf dat moment luistert de assistent met je mee en kun je hem opdrachten geven. Je kunt de luidsprekers dan bedienen met je stem. Om privacyredenen worden activering en spraakherkenning op het toestel zelf uitgevoerd: je audiocommando’s worden dus niet naar de cloud gestuurd om daar verwerkt te worden.

Je kunt Sonos Voice dan bijvoorbeeld vragen om een bepaald muziekje op te zetten. Ook kun je commando’s gebruiken als pauze, vooruitspoelen, terugspoelen en skippen. Het werkt met diverse muziekdiensten waaronder Apple Music, Pandora en Deezer. Spotify en YouTube Music ontbreken vooralsnog, maar volgen mogelijk in een later stadium.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De update volgt dus binnenkort en is er voor luidsprekers die werken met de Sonos S2-app. Wil jij weten of jouw Sonos hier ook bij hoort? Dat check je in deze lijst.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: The Verge