Terug naar ‘Sonos krijgt binnenkort een eigen Siri’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Sonos krijgt binnenkort een eigen Siri’

Door Laura Grootaarts5 mei 2022 09:332 min. leestijd0

Siri, Alexa en de Google Assistant krijgen er binnenkort een concurrent bij: Sonos introduceert zijn eigen spraakassistent voor de Sonos speakers. De assistent gaat Sonos Voice heten. Op 1 juni maakt-ie zijn debuut, zo schrijft de Amerikaanse tech-site The Verge.

Sonos Speaker

Spraakassistent Sonos Voice

Op de slimme speakers van Sonos vind je nu ook al Amazon Alexa en de Google Assistant – Siri ontbreekt. Volgende maand komt er een update uit en die brengt Sonos Voice naar het Sonos audiosysteem. Eerst in het Engels, voor Amerikaanse consumenten, later moet het internationaal worden uitgerold.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Hé Sonos

Je activeert Sonos Voice straks door de magische woorden ‘Hé Sonos’ uit te spreken. Vanaf dat moment luistert de assistent met je mee en kun je hem opdrachten geven. Je kunt de luidsprekers dan bedienen met je stem. Om privacyredenen worden activering en spraakherkenning op het toestel zelf uitgevoerd: je audiocommando’s worden dus niet naar de cloud gestuurd om daar verwerkt te worden.

Je kunt Sonos Voice dan bijvoorbeeld vragen om een bepaald muziekje op te zetten. Ook kun je commando’s gebruiken als pauze, vooruitspoelen, terugspoelen en skippen. Het werkt met diverse muziekdiensten waaronder Apple Music, Pandora en Deezer. Spotify en YouTube Music ontbreken vooralsnog, maar volgen mogelijk in een later stadium.

De update volgt dus binnenkort en is er voor luidsprekers die werken met de Sonos S2-app. Wil jij weten of jouw Sonos hier ook bij hoort? Dat check je in deze lijst.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: The Verge

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar