Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Spotify Wrapped 2022: bekijk hier je luisteroverzicht van dit jaar

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Spotify Wrapped 2022


Lees verder na de advertentie

Welke muziek stond bij jou het afgelopen jaar op repeat? Je ontdekt het met Spotify Wrapped 2022, je persoonlijke luisteroverzicht van het afgelopen jaar. Het is nu eindelijk beschikbaar – lees hier waar.

Spotify Wrapped 2022

Waar je ook naar luistert, Spotify houdt je constant in de gaten. Niet met kwade bedoelingen, maar om je aan het eind van elk jaar een leuk en inzichtelijk overzicht te geven van je eigen luistergeschiedenis. Dit door middel van Story-achtige kaarten met daarin allerlei details over je muzieksmaak, evenals een gepersonaliseerde afspeellijst met daarin jouw top honderd nummers van het afgelopen jaar.

Voor Spotify Wrapped 2022 heeft de streamingdienst groots uitgepakt, met de meest uitgebreide overzichten ooit. Zo zie je net als altijd wat jouw vijf meest beluisterde nummers, genres, podcasts en artiesten zijn, maar ook hoeveel minuten je in totaal hebt geluisterd. Nieuw dit jaar is je luisterpersoonlijkheid. Dit geeft aan onder welke categorie luisteraars je valt, van avonturier tot fanclubber.

Hier vind je Spotify Wrapped 2022

Benieuwd naar jouw luistergedrag van 2022? Pak dan je iPhone of iPad bij de hand, want dit jaar is het overzicht exclusief beschikbaar in de app-versie van de streamingdienst. Daarna loop je de volgende stappen na:

  • Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van Spotify hebt geïnstalleerd. Update de app indien nodig via de App Store.
  • Open Spotify.
  • Ga naar het tabblad ‘Home’.
  • Bovenin staat nu een kopje genaamd ‘Jouw jaaroverzicht 2022’. Tik hier op het bewegende plaatje met ‘2022’.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Je persoonlijke jaaroverzicht wordt nu afgespeeld, met daarin al je muzikale hoogtepunten. Je gebruikt het net als een Instagram-Story: blader door de verschillende kaarten door links of rechts op het scherm te tikken. Wil je een van de kaarten delen? Tik daarbij dan op ‘Deel dit verhaal’ en kies hoe je hem wilt opslaan of versturen.

2022 afspeellijst

Naast je overzicht geeft Spotify je dus ook een persoonlijke afspeellijst met de top honderd nummers van het afgelopen jaar. Halverwege het jaaroverzicht van hierboven kun je die al toevoegen aan je muziekbibliotheek, namelijk door op ‘Voeg toe aan bibliotheek’ te tikken. Heb je dat even gemist? Je vindt de afspeellijst ook terug op het Home-tabblad van de app, onder de naam ‘Jouw topnummers van 2022’.

Wil je wekelijks Apple-nieuws ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!