Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Deze geliefde Spotify-functie is er nu ook voor de Mac

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Spotify Jam Mac

Spotify Jam is er nu ook voor de Mac! Dit kun je met deze luisterfunctie – en zo gebruik je ‘m.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws en de handigste tips? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Spotify Jam

Ken je Spotify Jam al? Met deze functie luister je samen met je vrienden naar dezelfde muziek: kies iets uit om af te spelen en jullie horen dezelfde nummers precies op hetzelfde moment, zelfs als jullie niet bij elkaar in de buurt zijn. Zie het dus maar als een online luistersessie voor jou en je vrienden.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Spotify Jam is er al even voor de iOS-versie van de muziekdienst, maar nu is hij ook beschikbaar voor Mac en Windows. Spotify kondigde het nieuws vannacht zelf aan, middels een kort bericht op hun blog. Gebruikers kunnen nu dus ook een Jam in de macOS-versie van de app beginnen. Doe je dit, dan kunnen anderen zelf kiezen op welk compatibel apparaat ze mee willen luisteren.

Spotify Jam maken

Om een Jam te beginnen op je Mac, ga je wel wat anders te werk dan op je iPhone. Open Spotify, en Ctrl+klik vervolgens op een nummer of afspeellijst. Klik nu op de optie ‘Begin een Jam’. Zie je de functie niet? Mogelijk moet je de app eerst updaten.

De Jam is gestart, maar uiteraard moet je hem nog naar je hand zetten. Hiervoor klik je eerst rechtsonder op ‘Jam van [gebruikersnaam]’. Onder ‘Wachtrij’ zie je vervolgens welke nummers zo worden afgespeeld, maar je kunt dit aanpassen door muziek toe te voegen, te verwijderen of de volgorde te veranderen.

Met de knop ‘Uitnodigen’ kun je een of meer Spotify-gebruikers toevoegen aan de Jam. Dit doe je door ze een link te sturen, of door ze een QR-code te laten scannen. Zij kunnen dan meeluisteren, en met de schakelaar daaronder bepaal je of zij ook zelf nummers mogen toevoegen of beheren. De knop ‘Beëindigen’ maakt een eind aan de Jam.

Spotify Premium

Om zelf een Jam te maken en bewerken, heb je wel een Spotify Premium-abonnement nodig. Spotify-gebruikers zonder abonnement kunnen alleen meedoen aan de Jam van een ander. Zij kunnen zelf dus geen nummers toevoegen of verwijderen om af te spelen. Ook moeten luisteraars zonder abonnement in de buurt zijn van degene die de Jam beheert; de functie werkt alleen op afstand voor Premium-abonnees.