Terug naar 'Spotify gaat gratis versie verbeteren'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Spotify gaat gratis versie verbeteren'

Door Laura Grootaarts17 april 2018 11:262 min. leestijd0

Spotify geeft op dinsdag 24 april een persconferentie in New York en het blijft gissen naar welke belangrijke aankondiging ze dan gaan doen. Volgens Bloomberg heeft de muziekstreamingdienst plannen voor een vernieuwde gratis Spotify-versie.

Spotify iPhone X

Spotify gratis versie verbeterd

Insiders beweren dat de gratis dienst gemakkelijker in gebruik wordt, voornamelijk voor mobiele gebruikers. De gratis versie heeft nu nog behoorlijk wat beperkingen. Zo kun je slechts een beperkt aantal nummers overslaan, is offline luisteren niet mogelijk en heb je te maken met advertenties. Het lijkt erop dat de gratis versie in de toekomst wat meer toegroeit naar de betaalde versie en dat je meer controle krijgt over de nummers waar je naar luistert.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Van gratis naar betaald

Spotify heeft grote aantallen nieuwe luisteraars nodig om de investeerders tevreden te stellen – onlangs ging het bedrijf naar de beurs. De gratis dienst trekt gebruikers aan die vervolgens gemakkelijker overstappen naar de betaalde versie van de dienst. Hoe Spotify ervoor wil zorgen dat de betaalde variant alsnog aantrekkelijk is voor nieuwe gebruikers, terwijl de gratis versie veel uitgebreider wordt, is op dit moment nog een raadsel. Spotify weigert natuurlijk commentaar te leveren.

Spotify had eind 2017 157 miljoen gebruikers, waarvan 71 miljoen gebruikmaken van de betaalde versie. Deze kost standaard een tientje per maand maar er zijn ook gezins- en studentenaanbiedingen. Hoewel dus slechts de helft van de gebuikers betaalt, zorgden zij samen wel voor 90 procent van de omzet van Spotify. Die bedroeg vorig jaar in totaal ruim 4 miljard.

Nieuwe slimme speaker

Waarschijnlijk staat er tijdens de persconferentie van volgende week nog meer op het programma. Zo zou het Zweedse bedrijf bezig zijn met het ontwikkelen van eigen slimme speakers. Dat blijkt uit de vacatures die Spotify een aantal maanden geleden open had staan.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar