Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

Goedkoop je huis slim maken? Zo doe je dat met Nedis

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
goedkoop smart home


Lees verder na de advertentie

Heb je interesse in het maken van een slim huis, maar is het je te duur? Dan zijn er nog genoeg betaalbare gadgets om met je iPhone de lichten aan te doen, de rolluiken te sluiten of je huis te bewaken. Dat bewijst bijvoorbeeld de Nederlandse smart home-producent Nedis.

Goedkoop een smart home maken

Ideaal bij de producten van Nedis is dat je geen bridge nodig hebt om de slimme apparaten op afstand te bedienen. Ze verbinden zich namelijk rechtstreeks met de router. Het enige minpuntje voor de Apple-liefhebber is het ontbreken van HomeKit-ondersteuning. De apparaten vind je verder terug in één app, waar je scènes en automatiseringen maakt. In de virtuele winkelrekken heeft Nedis een enorm aanbod aan SmartLife-producten en we probeerden er vijf uit.

Nedis Videodeurbel (€ 46,95)

Voor zijn prijs van € 46,95 is de slimme deurbel van Nedis dik in orde. Hij heeft een HD-camera, microfoon, luidspreker en bewegingssensor. Montage en installatie via de SmartLife-app werken zonder problemen. Je breidt het geheugen voor de video-opnames gemakkelijk uit door er een lekker grote geheugenkaart mee te gebruiken. Daarnaast kun de bel met andere Nedis-apparaten verbinden via de app SmartLife.

Nedis IP-camera (€ 54,95)


kooptip

Deze buitencamera kost minder dan € 60, maar biedt toch een heleboel leuke functies. De slimme camera registreert alle geluiden of bewegingen en neemt op in Full HD. De nachtzichtmodus reikt vijftien meter en communiceren via de camera is mogelijk, aangezien spreken en luisteren in twee richtingen is ingeschakeld. De beelden worden bewaard op een microSD-kaart, of in de cloud. Voor dit laatste is wel een abonnement nodig.

Nedis Led-lamp (€ 10,19)

Slimme verlichting in je huis voor een tientje? Klinkt te mooi om waar te zijn – en dat is het in dit geval niet. Terwijl je bij bijna alle slimme lampen een prijzige verbindingshub nodig hebt, maakt deze Wi-Fi smart LED-lamp van Nedis rechtstreeks verbinding met je wifi-netwerk. Met de app kun je de lamp in- en uitschakelen, een tijdschema maken en hem koppelen met andere slimme apparaten. Bovendien kun je de verlichting dimmen via de app. De lamp is zelfs in staat om alle kleuren van de regenboog te produceren. Zo ben je één druk op de knop verwijderd van een romantische sfeer in je woonkamer.

Nedis Personenweegschaal (€ 34,99)

Deze slimme weegschaal is goedkoop, maar zeker geen lichtgewicht. Naast de kilo’s toont de weegschaal onder meer je BMI, vetpercentage en je bot-, spier-, water-, en eiwitgehalte. Die worden weergegeven en opgeslagen in de app, waar grafieken laten zien hoe het met het verloop zit. Bij elk getal zie je of je aan de hoge of lage kant zit. Leuk is dat de gegevens ook worden beoordeeld met een algeheel cijfer. Erg motiverend.

Nedis Stekkerdoos (€ 39,99)

Ja: zelfs stekkerdozen kunnen slim zijn. En dat is handiger dan het klinkt. Ze zorgen ervoor dat je vanuit je slaapkamer het koffiezetapparaat laat pruttelen, je ‘domme’ lampen slim maakt en je MacBook op gezette tijden oplaadt. Nedis heeft een flinke collectie aan slimme stekkerdozen en ons testproduct biedt ruimte voor drie stekkers, die ieder individueel zijn te automatiseren. Zelfs de vier aanwezige usb-poorten zijn slim. Er is ook een fysieke knop voor als je geen iPhone bij de hand hebt.