Terug naar Apple maakte chips nóg veiliger, maar hield dat stil
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple maakte chips nóg veiliger, maar hield dat stil

Door Laura Grootaarts13 april 2021 10:302 min. leestijd0

Apple heeft afgelopen najaar bepaalde chips verbeterd, zonder hier ruchtbaarheid aan te geven: deze chips zijn nu beter beveiligd. Dat blijkt uit support-documenten op de website van Apple.

Apple Watch SE

Secure Enclave chip beveiliging verbeterd

Het gebeurt zelden dat Apple nog aanpassingen doet aan een al bestaande chip. Maar nu is er een specifiek onderdeel van de A12-, A13-, en S5-chips verbeterd: het gaat om de Secure Enclave-chip. Deze co-processor zorgt voor een extra beveiligingslaag op al je Apple-producten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het component heeft een belangrijke rol in opslag van gevoelige gegevens. Denk aan biometrische gegevens zoals je gezicht voor Face ID en je vingerafdruk voor Touch ID. Maar ook Apple Pay verloopt grotendeels via deze weg. De naam ‘Secure Enclave’ geeft het al een beetje weg: dit onderdeel staat los van de rest van de chip en het systeem en is dus extra veilig – en nu dus nóg een beetje veiliger.

Welke producten?

In de documentatie van Apple is nu plotseling te zien dat er in de A12-, A13-, en S5-chips van producten die in het najaar van 2020 verschenen zijn, een tweede generatie van de Secure Enclave-chip zit. De gegevens op de support-pagina zijn niet helemaal consistent, maar het zou betekenen dat in ieder geval de Apple Watch SE, de HomePod mini en en achtste generatie iPad hiermee zijn uitgerust. Dit zijn allemaal nieuwe apparaten waarin een wat oudere chip is hergebruikt, maar dus met deze aanpassing.

Ook de iPhone 12, iPad Air 2020 en Apple Watch Series hebben de tweede generatie Secure Enclave-chip.

Wat is er verbeterd?

Het is niet helemaal duidelijk wat er precies veranderd is. Maar blijkbaar vond Apple het belangrijk genoeg om niet alleen de allernieuwste chips maar ook de al wat oudere chips in nieuwe apparaten aan te passen. Het lijkt een beveiliging tegen GrayKey – een klein kastje waarmee wachtwoorden te kraken zijn. Vorige zomer was ook in het nieuws dat een groep Chinese hackers de Secure Enclave chip gehackt zouden hebben – mogelijk heeft ook dat ermee te maken.

Bron: Apple Support

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar