Terug naar Samsung moet Apple $539 miljoen betalen vanwege 'schaamteloos kopiëren' iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Samsung moet Apple $539 miljoen betalen vanwege 'schaamteloos kopiëren' iPhone

Door Koen van Ekeren25 mei 2018 09:582 min. leestijd0

Vanwege het schenden van verschillende Apple-patenten moet Samsung een schadevergoeding betalen van ruim een half miljard dollar. Dat hebben juryleden van de federale rechtbank in Californië donderdag na een langslepende patentstrijd bepaald.

samsung versus apple

Samsung kopieert Apple

Het Zuid-Koreaanse bedrijf schond drie ontwerppatenten van Apple: zowel bij de afgeronde hoeken van de iPhone, de rand aan de voorkant en het ontwerp van de pictogrammen op het beginscherm, had Samsung wel érg goed bij Apple gespiekt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dit komt Samsung nu, na een slepende patentstrijd van zeven jaar, op een boete te staan van 533 miljoen dollar. Daarnaast moet Samsung ruim 5 miljoen dollar betalen vanwege de inbreuk op twee gebruikspatenten van Apple.

Eerder werd al bepaald dat Samsung een schadevergoeding van 399 miljoen dollar aan Apple moest betalen. De Koreaanse tech-reus ging echter in beroep, omdat dit een ‘disproportioneel’ bedrag zou zijn voor de ontwerpschending. De Amerikaanse federale rechtbank stelde de schadevergoeding vervolgens opnieuw vast, wat leidde tot een nog hogere schadevergoeding.

Apple is blij met de uitspraak van de federale rechtbank. ‘Het is een feit dat Samsung ons ontwerp schaamteloos heeft gekopieerd. We zijn blij dat de jury heeft bepaald dat Samsung een schadevergoeding moet betalen vanwege het kopiëren van onze producten.’

Enorme som

Het bedrag dat Samsung aan Apple moet betalen is gigantisch, maar het bedrijf heeft aardig wat middelen om het te betalen. Samsung boekte in 2017 nog een recordwinst van 40 miljard dollar. Dat betekent dat de tech-reus ongeveer een weekje nodig heeft om het bedrag bij elkaar te krijgen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar