Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Samsung moet Apple $539 miljoen betalen vanwege 'schaamteloos kopiëren' iPhone

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
samsung kopieert Apple


Lees verder na de advertentie

Vanwege het schenden van verschillende Apple-patenten moet Samsung een schadevergoeding betalen van ruim een half miljard dollar. Dat hebben juryleden van de federale rechtbank in Californië donderdag na een langslepende patentstrijd bepaald.

samsung versus apple

Samsung kopieert Apple

Het Zuid-Koreaanse bedrijf schond drie ontwerppatenten van Apple: zowel bij de afgeronde hoeken van de iPhone, de rand aan de voorkant en het ontwerp van de pictogrammen op het beginscherm, had Samsung wel érg goed bij Apple gespiekt.

Dit komt Samsung nu, na een slepende patentstrijd van zeven jaar, op een boete te staan van 533 miljoen dollar. Daarnaast moet Samsung ruim 5 miljoen dollar betalen vanwege de inbreuk op twee gebruikspatenten van Apple.


kooptip

Eerder werd al bepaald dat Samsung een schadevergoeding van 399 miljoen dollar aan Apple moest betalen. De Koreaanse tech-reus ging echter in beroep, omdat dit een ‘disproportioneel’ bedrag zou zijn voor de ontwerpschending. De Amerikaanse federale rechtbank stelde de schadevergoeding vervolgens opnieuw vast, wat leidde tot een nog hogere schadevergoeding.

Apple is blij met de uitspraak van de federale rechtbank. ‘Het is een feit dat Samsung ons ontwerp schaamteloos heeft gekopieerd. We zijn blij dat de jury heeft bepaald dat Samsung een schadevergoeding moet betalen vanwege het kopiëren van onze producten.’

Enorme som

Het bedrag dat Samsung aan Apple moet betalen is gigantisch, maar het bedrijf heeft aardig wat middelen om het te betalen. Samsung boekte in 2017 nog een recordwinst van 40 miljard dollar. Dat betekent dat de tech-reus ongeveer een weekje nodig heeft om het bedrag bij elkaar te krijgen.