Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Actief op social media? Deze Samsung SSD heb je nodig!

Auteur: iCreate
0 reacties
Samsung SSD

Ben je flink actief op social media, dan zoek je waarschijnlijk constant naar extra opslagruimte voor je beelden. Met een SSD van Samsung los je dit voorlopig op!

Lees verder na de advertentie

Samsung SSD voor social media

Als content creator ben je constant in de weer met je iPhone-camera, om zo nieuwe beelden te maken. Het gevolg: een eindeloze stroom aan foto’s, filmpjes en andere bestanden. Maar die nemen behoorlijk veel opslagruimte van je smartphone of Mac in beslag, en dat beperkt je weer in je dagelijks gebruik.

De SSD’s van Samsung bieden soelaas, want hiermee krijg je snel toegang tot honderden gigabytes extra. Zo kun je met de Samsung T7 Portable kiezen tussen 500 GB, 1 TB of 2 TB. De Samsung T7 Shield en Samsung T9 Portable beginnen bij 1 TB en hebben zelfs een optie voor 4 TB. Welke optie je ook kiest: over te weinig opslagruimte hoef je je voorlopig niet meer druk te maken.

Filmen met iPhone

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Schiet jij jouw content met een iPhone 15 Pro (Max)? Dan kun je filmen in ProRes: Apple’s ultieme filmmodus, waarmee je ongecomprimeerd kunt filmen in 4K. Wel ben je beperkt tot slechts 30 frames per seconde, maar met de T7 en T9 niet: sluit de usb-c-kabel van je SSD aan je iPhone, en je kunt plots filmen tot wel 60 frames per seconde. Daarmee haal je de best mogelijke beeldkwaliteit voor je iPhone, inclusief soepele bewegingen.

ProRes filmen in 4K met 60 frames per seconde levert wel enorme filmbestanden op. Houd hierbij rekening met filmpjes van 12 GB per minuut – nogal funest voor je lokale opslag dus. Helemaal van een iPhone die je ook voor persoonlijk gebruik hebt.

Ook daarvoor heeft Samsung een oplossing. Wanneer je de T7 of T9 aansluit aan je iPhone en ondertussen de camera gebruikt, kun je je foto’s of filmpjes direct opslaan op de SSD. Je beelden zullen dus geen opslagruimte van je iPhone in beslag nemen, en ook niet tussen je persoonlijke foto’s en filmpjes belanden.

Bewerken op Mac

Is het filmen klaar en staan de beelden op je SSD, dan sluit je de T7 of T9 aan op je Mac. Daar kun je dan verder: je kunt de bestanden selecteren en uploaden naar je favoriete videobewerkingsprogramma, zoals iMovie of Final Cut Pro. Met de T9 is het dan niet nodig om de bestanden eerst op je Mac te zetten: je kunt direct vanaf de SSD editen. Ga je de bestanden wel overhevelen, dan is de T9 twee keer zo snel als zijn broertje: hij haalt ultrasnelle overdrachtssnelheden tot 2000 Mb/s – de T7 bereikt maximaal 1050 Mb/s.

Ben je klaar met editen, dan kun je het eindresultaat opslaan – zowel lokaal als weer op de SSD. En uiteraard: uploaden naar YouTube, Instagram of een ander platform. Na verloop van tijd bouw je zo een database aan content op, die je terugvindt op je SSD. Plus je houdt werk en privé gescheiden, gezien je beelden niet tussen je persoonlijke foto’s en filmpjes staan.

Samsung SSD: prijzen T7 en T9

Het prijskaartje van de SSD hangt af van het aantal geheugen en het model dat je neemt. Zo is de T7 er in twee versies: de T7 Portable en T7 Shield. Laatstgenoemde is een stuk steviger: naast stof, vallen tot 3 meter en schokken is hij ook bestendig tegen water. Maar daar zit dan wel een hogere prijs aan vast. De T9 is er alleen als Portable-versie, maar je krijgt dan dus wel de snelste overdrachtssnelheden en je kunt direct editen op de SSD.

De adviesprijzen van de verschillende SSD’s zijn als volgt:

  • Samsung SSD T7 Portable, met 500 GB of meer: vanaf € 119,99
  • Samsung SSD T7 Shield, met 1 TB of meer: vanaf € 134,95
  • Samsung SSD T9 Portable, met 1 TB of meer: vanaf € 134,90

Hoe meer beelden je maakt, hoe meer opslagruimte ze in beslag nemen. Voor content creators raden we dan ook aan om minstens een SSD met 1 TB te nemen. 4 TB is misschien lichtelijk aan de hoge kant – tenzij je de SSD ook voor andere doeleinden wilt gebruiken. Overweeg goed welke voor jou van pas komt!