Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Samsung Galaxy S23: dit moet je weten over de nieuwe toestellen

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Op 1 februari presenteerde Samsung de nieuwste leden uit de Galaxy-familie: de S23, de S23 Plus en de S23 Ultra. De Galaxy’s zijn de grootste concurrenten van de iPhone 14 (Pro), en daarom zetten we hier de belangrijkste specificaties voor je op een rij.

De nieuwe toestellen van Samsung hebben nieuwe hardware, waardoor ze nóg beter zijn dan hun voorgangers. Met de verbeterde camera’s schiet je bijvoorbeeld de mooiste foto’s en de krachtige chip zorgt ervoor dat de telefoons snel en efficiënt werken. Benieuwd naar hoe de nieuwe modellen er precies uitzien? Je leest het in dit artikel.

Nóg betere hoofdcamera

Met de hoofdcamera van de Galaxy S23 Ultra fotografeer je als een pro! Deze camera heeft namelijk maar liefst 200 megapixels. Dit is het grootste aantal megapixels ooit in een Samsung telefoon! Hierdoor krijgen je foto’s meer diepte en helderheid en zien ze er zelfs bij weinig licht en tegenlicht geweldig uit!

Meer megapixels in de selfiecamera’s

Ben jij een echte selfie fanaat? Dan zit je goed met de telefoons uit de Galaxy S23 serie! Ze hebben namelijk een selfiecamera met maar liefst 12 megapixels. Het resultaat: mooie kiekjes van jezelf. En dankzij de nieuwe feature Nightselfie maak je niet meer alleen overdag mooie selfies, maar ook ‘s nachts!

Uitgebreide opslagruimte


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Op je telefoon heb je natuurlijk genoeg ruimte nodig om al je foto’s, video’s en andere bestanden op te slaan. Dat is bij de S23 toestellen geen enkel probleem! Het basismodel heeft namelijk een variant met 128GB en 256GB en de plus een versie met 256GB en 512GB. De meeste opslagruimte vind je op het duurste model. Daar is namelijk een variant van met een opslagcapaciteit van 256GB, 512GB en maar liefst 1TB.

Snapdragon 8 Gen 2 chip

De S23 modellen hebben voor het eerst wereldwijd overal dezelfde chip, namelijk de Snapdragon 8 Gen 2 van Qualcomm. Deze chip werkt volgens de fabrikant 10% sneller en 30% efficiënter dan eerdere generaties en zorgt er daardoor voor dat de toestellen topprestaties leveren. En dat is fijn, want hierdoor kan jij zonder problemen gamen, scrollen, video’s kijken, fotograferen en filmen.

Grotere batterij voor de S23 en de plus

Je telefoon intensief gebruiken is geen probleem met de S23, de S23 plus en de S23 Ultra. Het instapmodel en de plus hebben namelijk een grotere batterij dan hun voorgangers. Het basismodel is van 3.700 naar 3.900 mAh gegaan en het plusmodel van 4.500 naar 4.700 mAh. De Ultra doet hier met 5.000 mAh nog een schepje bovenop. Dankzij de lange batterijduur kan je de telefoons gemakkelijk een dag lang intensief gebruiken.

Conclusie

De nieuwe telefoons zien er dus weer een stuk beter uit dan hun voorgangers. Ze hebben betere camera’s en zijn uitgerust met een snellere en krachtigere chip. Het basismodel en de plus hebben een groter accuvermogen waardoor ze langer meegaan en ook bij de Ultra is het vermogen indrukwekkend te noemen. Dankzij de grote opslagruimte kan je al je bestanden en foto’s en video’s van de mooiste momenten moeiteloos bewaren.