Terug naar Hoe zit het met refurbished iPhones?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Hoe zit het met refurbished iPhones?

Door Redactie iCreate8 januari 2019 13:453 min. leestijd0

Voor een nieuwe iPhone betaal je over het algemeen de hoofdprijs. De goedkoopste iPhone die je op dit moment bij Apple kunt kopen, is de iPhone 7 uit 2016: € 529. Een tweedehandsje dan maar? Dat is wat risicovol, want je weet niet in wat voor conditie deze verkeert. Een refurbished iPhone kan een betere optie zijn.

refurbished iPhone

Tweedehands vs. refurbished iPhone

Een tweedehands toestel dat je hebt gekocht via Marktplaats of via een kennis van de zoon van de buurvrouw, kan een goede deal lijken. Maar goedkoop kan duurkoop zijn. Want hoe keurig een tweedehands toestel van een particulier er ook uitziet: onder de motorkap kan het een bende zijn.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Een refurbished iPhone is ook tweedehands, maar er is een opmerkelijk verschil. Refurbished betekent zoiets als ‘gerenoveerd’ of ‘gereviseerd’. Refurbished toestellen zijn, voordat ze de verkoop in gaan, helemaal gecontroleerd en grondig schoongemaakt. Deze uitgebreide technische inspectie bestaat uit zo’n vijftig controles en wordt uitgevoerd door experts.

Blijkt tijdens deze controle dat er ook maar iets mankeert aan een van de onderdelen? Bijvoorbeeld de batterij? Dan wordt zo’n onderdeel direct vervangen of gerepareerd. Technisch gezien heb je dan een Apple iPhone die 100% in orde is. Ook de software wordt teruggezet naar fabrieksinstellingen, gegevens van de vorige gebruiker worden gewist. Door de uitgebreide controle is de kans dat een refurbished iPhone kapot gaat zelfs kleiner dan bij een compleet nieuw toestel.

Prijzen

Een refurbished toestel is stukken voordeliger dan een nieuwe telefoon. Met een refurbished toestel kun je wel 15 tot 35 procent bewaren. Een refurbished iPhone X kopen voor nog geen 800 euro, is daarmee een serieuze mogelijkheid.

Waar komen refurbished iPhones vandaan?

Refurbished iPhones zijn iPhones die retour zijn gekomen naar de winkel of de fabriek. De redenen daarvoor lopen uiteen, we noemen er een paar:

  • Showmodel. Het toestel kan in een winkel als showmodel getoond zijn.
  • Retour binnen 30 dagen. Een klant kan afzien van zijn aankoop en het toestel binnen 30 dagen na aankoop retourneren.
  • Retour door defect. Een klant heeft een toestel waaraan iets mankeert. Hij krijgt dan een nieuw toestel; het oorspronkelijke toestel gaat het refurbish-proces in.
  • Ingewisseld. Iemand heeft een nieuwe telefoon gekocht en zijn oude ingeruild omdat deze toch niet meer gebruikt wordt.

Alle toestellen doorlopen het strenge refurbish-proces voordat ze weer in de verkoop gaan.

Garantie refurbished iPhone

Nog even terug naar het verschil tussen tweedehands en refurbished iPhones. We hebben één heel belangrijk punt nog niet genoemd: garantie. Bij een tweedehands iPhone kan er zonder dat je het ziet, iets kapot zijn. Heb je die pech en blijkt er iets mis te zijn met je aankoop? Dan kun je geen verhaal meer halen bij de verkoper. Je draait dan zelf op voor eventuele reparatiekosten. Bij refurbished iPhones is dat anders. Bij een refurbisher als Phonely kun je een toestel dertig dagen uitproberen. Vanaf de dag van aankoop heb je nog twee jaar garantie. Raakt er in deze periode alsnog een onderdeel defect, dan wordt het gratis vervangen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Phonely.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar