Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Real Racing 3 nu op de Apple TV – mét multiplayer

Auteur: Daan Jeuken
1 reacties
RealRacing 3 start


Lees verder na de advertentie

Een van de mooiste racegames van iOS heeft de stap gemaakt naar de Apple TV. EA’s Real Racing 3 is nu te downloaden in de TV App Store en biedt, behalve het grote scherm, een groot pluspunt op de iOS-game: met de multiplayer-modus kun je met maximaal vier mensen tegen elkaar racen.

Real Racing 3 menu

Real Racing 3

De gameplay is nagenoeg hetzelfde als op iPhone en iPad. De Siri Remote fungeert als stuur en remmen en gas geven kan met de knoppen. Dit werkt in de races prima. Het navigeren door de menu’s, waarbij je met het touchpad een cursor bedient, gaat een stuk stroever. Je kunt ook iPhones en iPads gebruiken voor de besturing; dit werkt in de races net zo prima, maar in de menu’s nog veel beroerder.

Multiplayer

Het leukste aan de TV-game is dus de multiplayermodus, ofwel Party Play. Je kunt de Siri Remote, externe controllers, iPhones en iPads koppelen om het spel te besturen en kunt dan met maximaal vier personen tegen elkaar racen in gelijke auto’s. Dit element mag echter nog wel iets beter uitgewerkt worden. De tv is in vier vlakken verdeeld, ook met twee spelers, en wordt zo eigenlijk net te klein om vanaf de bank fatsoenlijk te kunnen racen. Bovendien is het geluid niet goed verdeeld tussen de auto’s.

EA Sports

De komst van Real Racing naar de Apple TV is hopelijk niet alleen goed nieuws voor de liefhebbers van dit spel. De game is namelijk afkomstig van EA Sports, dat vooral bekend is van grote titels als FIFA. Dat deze ontwikkelaar de Apple TV nu heeft omarmd, doet hopen dat ook de andere grote games de overstap naar Apple’s mediakastje zullen maken. FIFA op de Apple TV … wij kunnen niet wachten!


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Real Racing 3 actie