Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Je kunt je PlayStation 4-games nu ook spelen op je iPhone of iPad

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
PS4 Remote Play


Lees verder na de advertentie

Vanaf nu speel je je PlayStation 4-games ook op je iPhone of iPad. De laatste software-versie van de console (6.50) stelt je in staat om je favoriete PS4-games thuis te streamen naar je iPhone of iPad. Dat werkt met de PS4 Remote Play-app.

PS4 Remote Play

Playstation 4 op iPhone of iPad

De PS4 Remote Play-app is gratis te downloaden in de App Store. Zorg dat je recentelijk je iPhone of iPad geüpdatet hebt; daar moet iOS 12.1 of hoger op staan. De iPhone 7 of nieuwer, iPad 2018 of nieuwer en de tweede generatie van de iPad Pro of nieuwer worden aanbevolen, al werkt de app ook met verschillende oudere iOS-apparaten.

Jammer is dat je je Dualshock 4-controller niet kunt gebruiken in combinatie met de app. In het scherm verschijnt een virtuele controller, waarmee je de PlayStation bedient. Daarmee leent de app zich vooral voor het spelen van simpele games. De app ondersteunt wel MFi-controllers, zoals de SteelSeries Nimbus. Die geeft je geen toegang tot bijvoorbeeld de L3- en R3-knoppen, maar het levert al een betere ervaring op.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

[product steelseries-nimbus open]

Waneer je verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als de PlayStation, kun je het beeld naar je iPhone of iPad streamen. Sony waarschuwt je overigens dat de app niet compatibel is met alle games.

PlayStation 4 op Mac

Wanneer je verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als de PlayStation, kun je het beeld naar je iPhone of iPad streamen. Sony waarschuwt je overigens dat de app niet compatibel is met alle games.