Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

Populairste zoekwoorden op Marktplaats in 2018: gratis, iPhone X en AirPods

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Dual Bluetooth Audio


Lees verder na de advertentie

Het is een van de leukere eindejaarslijstjes: waar zochten mensen het afgelopen jaar het meest naar op Marktplaats? Net als vorig jaar voert ‘Gratis’ de lijst aan en completeren ‘Fiets’ en ‘Camper’ de top drie. Daarnaast bleken Apple-producten weer in trek op de handelssite.

Populairste zoekwoorden Marktplaats 2018

Al sinds het bestaan van Marktplaats typen bezoekers massaal ‘Gratis’ in op de website. Elke dag wordt dit zoekwoord gemiddeld ruim 50.000 keer ingetoetst – ongeveer evenveel als vorig jaar. Daarnaast zien we veel oude bekenden terug in de lijst: fiets, camper, hoekbank, caravan, kast, bank en scooter. Maar er zijn ook twee nieuwkomers: de elektrische fiets en PlayStation 4.

Verder onthulde Marktplaats de snelste stijgers van 2018. Op één staat de iPhone X. ‘Bij iedere introductie van een nieuwe iPhone nam de populariteit van de oudere iPhone-modellen van het afgelopen jaar toe’, licht Marktplaats toe. Verder valt het op dat de draadloze oortjes van Apple bijzonder populair zijn: de AirPods staan op de vijfde stek.

Ook Fortnite doet het goed, met een zevende plaats in de lijst. Het spel groeide het afgelopen jaar uit tot de populairste game ter wereld en je speelt het onder meer gratis via de iOS-app. Op Marktplaats lijken jongeren vooral te jagen naar accessoires van Fornite, zoals kleding, zoals schoenen en rugtassen. Ook staan er verschillende Fortnite-accounts in de etalage, die voor honderden euro’s worden aangeboden.

De 10 populairste zoekwoorden van 2018:

 1. Gratis
 2. Fiets
 3. Camper
 4. Hoekbank
 5. Caravan
 6. Kast
 7. Bank
 8. Elektrische fiets
 9. Playstation 4
 10. Scooter

De 10 snelst stijgende zoekwoorden:

 1. iPhone X
 2. Schaatsen
 3. Squishy
 4. Tiny House
 5. AirPods
 6. Postzegels
 7. Fortnite
 8. Winkelwagenmuntjes
 9. Jan van Haasteren puzzels
 10. Mario Kart Koins


kooptip