Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Dit is (met afstand) de populairste iPhone van het moment

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Populairste iPhone 2020


Lees verder na de advertentie

In het afgelopen kwartaal bereikte Apple een recordomzet, mede dankzij een comeback van de iPhone. Apple publiceert geen verkoopcijfers per model, maar in een interview geeft Tim Cook gelukkig prijs wat de meest gewilde iPhone is. En het is niet de iPhone 11 Pro …

Populairste iPhone 2020

In plaats van Apple’s beste telefoon is de goedkopere iPhone 11 de meest begeerde iPhone van het moment. Volgens Cook was dit toestel tijdens het eerste fiscale kwartaal van 2020 iedere week opnieuw de best verkochte iPhone. Daarmee is de iPhone 11 gewilder dan de geavanceerdere iPhone 11 Pro die een drievoudige camera heeft.

Cook voegde eraan toe dat de drie nieuwste iPhones ook de drie populairste iPhones zijn. Hierbij doelt hij op de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Deze toestellen doen het dus beter dan de iPhone XR uit 2018, die Apple nog steeds verkoopt. Daarnaast liggen de iPhone 8 en iPhone 8 Plus nog steeds in de schappen van de Apple Store.

Dat de iPhone 11 zo gewild is, vinden we niet verrassend. De iPhone lijkt in alles op de geavanceerdere iPhone 11 Pro, maar is € 350 (!) goedkoper. Het belangrijkste verschil met de Pro-versie is dat de iPhone 11 een dubbele camera heeft in plaats van een drievoudige lens. Ook is het scherm gemaakt van lcd in plaats van het prijzige oled.

Vijf nieuwe iPhones


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het is de vraag hoe lang de iPhone 11 de titel als populairste iPhone 2020 nog vasthoudt. In maart komt Apple naar verluidt met een opvolger van misschien wel de meest geliefde iPhone ooit: de iPhone SE uit 2016. Daarnaast maakt Apple werk van een opvolger van de iPhone 11, die er waarschijnlijk in twee versies komt. Eén daarvan is even groot en heeft een scherm van 6,1 inch. Daarnaast zou de iPhone 12 er ook in een kleiner formaat zijn, waarbij het schermdiagonaal 5,4 inch meet.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van ontwikkelingen over nieuwe iPhones? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!