Terug naar Is Pokémon Go een aanslag op je databundel?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Is Pokémon Go een aanslag op je databundel?

Door Laura Grootaarts14 juli 2016 13:152 min. leestijd3

Pikachu, Charmander en Snorlax bevolken inmiddels de aarde. Wil je ze vangen dan moet je naar buiten om de omgeving te verkennen, ver buiten het bereik van je eigen wifi-netwerk. Je móet dus gebruikmaken van mobiel internet. Het spelen van Pokémon Go heeft zodoende gevolgen voor je dataverbruik.

Logo Pokémon Go

Mobiel internet nodig voor Pokémon Go

Heb je geen mobiel internet, dan kun je Pokémon Go eigenlijk niet ervaren zoals het door de makers bedoeld is. Veel verder dan de Spearow in je achtertuin kom je dan niet. Je hebt echt een goede 4G-verbinding nodig om Pokémon te kunnen vangen want zelfs in het dichtbevolkte Nederland heb je echt niet overal toegang tot een wifi-netwerk. Maar hoeveel MB’s kost het spelen van Pokémon je nu eigenlijk?

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

De gemiddelde speler schijnt 33 minuten per dag actief bezig te zijn met Pokémon Go, wat overigens meer is dan de tijd die er besteed wordt aan Facebook, Snapchat, Twitter en Instagram. Een halfuur spelen kost je ongeveer 5 MB, zo is te lezen op btg.org. Dat betekent geen al te grote aanslag op je databundel. Zelfs met een kleine bundel kun je behoorlijk veel Pokémon vangen. Tenminste, als de batterij van je iPhone nog niet leeg is. Want dat is een groter probleem: Pokémon Go slurpt in zeer rap tempo je accu leeg. Een uurtje of anderhalf spelen en je iPhone kan aan het infuus.

Pokemon Go batterij

Pokémon Go in Nederland

Pokémon Go is vorige week uitgekomen in onder meer Nieuw-Zeeland Amerika. Inmiddels is het spel ook in Nederland beland. Het spel had hier eerder al uit moeten zijn, maar Pokémon Go is zó populair dat de servers overbelast raakten, daarom liet de Nederlandse release langer op zich wachten. Toch zijn er al veel Nederlanders die het spel eerder gedownload hebben via een buitenlands iTunes-account: naar schatting zijn er hier momenteel al 1,3 miljoen spelers.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
nieuwste eerstoudste eerst
dunster
Lezer
dunster

Een keerzijde van dit spel is wel het gevaar in het verkeer wat dit met zich meebrengt. In Purmerend is een 12 jarige jongen al geschept door een auto vanwege het spelen met dit spel.
Ik begrijp wel dat mijn antwoord een “out of the question” is, maar wil ouders graag waarschuwen welke gevaren dit spel spelen kan meebgrengen.

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Ik blijk een Pokéstop voor mijn huis te hebben, op een kruispunt en bij een bushalte. Dat levert ook bijzondere situaties op …

Anne
Lezer
Anne

Haha zo fatoe! Waar is dat?