Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Is Pokémon Go een aanslag op je databundel?

Auteur: Laura Grootaarts
3 reacties


Lees verder na de advertentie

Pikachu, Charmander en Snorlax bevolken inmiddels de aarde. Wil je ze vangen dan moet je naar buiten om de omgeving te verkennen, ver buiten het bereik van je eigen wifi-netwerk. Je móet dus gebruikmaken van mobiel internet. Het spelen van Pokémon Go heeft zodoende gevolgen voor je dataverbruik.

Mobiel internet nodig voor Pokémon Go

Heb je geen mobiel internet, dan kun je Pokémon Go eigenlijk niet ervaren zoals het door de makers bedoeld is. Veel verder dan de Spearow in je achtertuin kom je dan niet. Je hebt echt een goede 4G-verbinding nodig om Pokémon te kunnen vangen want zelfs in het dichtbevolkte Nederland heb je echt niet overal toegang tot een wifi-netwerk. Maar hoeveel MB’s kost het spelen van Pokémon je nu eigenlijk?

De gemiddelde speler schijnt 33 minuten per dag actief bezig te zijn met Pokémon Go, wat overigens meer is dan de tijd die er besteed wordt aan Facebook, Snapchat, Twitter en Instagram. Een halfuur spelen kost je ongeveer 5 MB, zo is te lezen op btg.org. Dat betekent geen al te grote aanslag op je databundel. Zelfs met een kleine bundel kun je behoorlijk veel Pokémon vangen. Tenminste, als de batterij van je iPhone nog niet leeg is. Want dat is een groter probleem: Pokémon Go slurpt in zeer rap tempo je accu leeg. Een uurtje of anderhalf spelen en je iPhone kan aan het infuus.


kooptip

Pokémon Go in Nederland

Pokémon Go is vorige week uitgekomen in onder meer Nieuw-Zeeland Amerika. Inmiddels is het spel ook in Nederland beland. Het spel had hier eerder al uit moeten zijn, maar Pokémon Go is zó populair dat de servers overbelast raakten, daarom liet de Nederlandse release langer op zich wachten. Toch zijn er al veel Nederlanders die het spel eerder gedownload hebben via een buitenlands iTunes-account: naar schatting zijn er hier momenteel al 1,3 miljoen spelers.