Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Pixelmator Photo: deze geniale app is er nu ook voor de iPhone

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Pxelmator Photo


Lees verder na de advertentie

Het is een van de beste fotobewerkers voor de iPad: Pixelmator Photo. Vanaf nu is deze app ook beschikbaar op de iPhone. Gebruik je de app al op de iPad, dan kun je de iPhone-versie gratis downloaden.

Pixelmator Photo nu ook voor iPhone

Pixelmator is misschien wel het bekendst vanwege het programma Pixelmator Pro. Dat is een beeldbewerker voor de Mac die heel dicht bij Photoshop in de buurt komt. Voor de iPad – en nu dus ook iPhone – is er Pixelmator Photo; die app is specifiek bedoeld voor het bewerken van je foto’s. De app is dan ontdaan van allerlei toeters en bellen die je toch niet nodig hebt voor fotobewerking.

Pixelmator Photo bestaat sinds 2019 en blinkt uit in eenvoud. Er zijn tientallen gereedschappen waarmee je je foto oppept. Versleep gewoon wat sliders, en je ziet je foto direct opknappen. Er zijn ook diverse voorinstellingen om uit te kiezen. Een van de beste gereedschappen in Pixelmator Photo is de retoucheertool, waarmee je ongewenste elementen in je foto wegpoetst. Deze werkt stukken beter dan het soortgelijke gereedschap in Foto’s op de Mac.

Pixelmator Photo is zo gebouwd, dat het naadloos samenwerkt met je fotobibliotheek. Als je aanpassingen aanbrengt, dan zie je die ook terug in de originele foto in de app Foto’s. Natuurlijk kun je alle wijzigingen ongedaan maken. Al die mogelijkheden zijn nu ook beschikbaar op je iPhone. Dat scheelt weer een stap extra, want doorgaans zul je je foto’s ook met je telefoon maken.

Pixelmator Photo kopen


kooptip

Pixelmator photo gratis

Pixelmator Photo is er nu tijdelijk voor de helft van de prijs: hij kost op dit moment € 3,99 in de App Store. Heb je de iPad-versie al, dan kun je de iPhone-versie gratis downloaden. Dat kan overigens verwarrend zijn: in de App Store staat gewoon € 3,99 genoemd, maar als je daarop tikt zie je verderop in het betaalproces de bovenstaande melding.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!