Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Pikmin Bloom is uit: wordt het net zo’n hype als Pokémon Go?

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Pikmin Bloom


Lees verder na de advertentie

Gisterochtend was het eindelijk zover: Pikmin Bloom, de nieuwe game van de makers van Pokémon Go, werd beschikbaar in Nederland. Maar wordt het net zo’n succes?

Bekend, maar anders

Pikmin Bloom is duidelijk een game van Niantic, de succesvolle gamestudio die ook Pokémon Go heeft gemaakt. Je personage is op de kaart te zien, je kunt objecten verzamelen bij fysieke herkenningspunten, je speelt het spel door te lopen … het komt allemaal erg bekend voor!

Toch is Pikmin Bloom niet hetzelfde als Pokémon Go. Waar je bij Pokémon het doel had om zoveel mogelijk Pokémon te verzamelen en ermee te vechten, is Pikmin een stuk rustgevender en toegankelijker. Het doel? Bloemen verspreiden op de kaart, en ondertussen gezond in beweging zijn. En het is leuker dan je denkt!

Kleurrijk en fleurig

Pikmin Bloom is gebaseerd op een succesvolle spellenreeks van Nintendo. In deze spellen staan Pikmin centraal: kleine kleurrijke wezentjes die het hoofdpersonage helpen te overleven op een mysterieuze planeet.


kooptip

Pikmin Bloom Nederland

In Pikmin Bloom zijn de Pikmin naar aarde gekomen, en helpen ze je bij het verspreiden van bloemen op de kaart. Door zo veel mogelijk Pikmin te verzamelen, krijg je steeds meer bloemenzaadjes om te verspreiden. Bovendien kun je Pikmin op missies sturen, waardoor je het spel nét wat efficienter speelt. Zo kun je zelf bloemen verspreiden tijdens het wandelen terwijl de Pikmin iets voor je ophalen op een heel andere plek.

Je wandelingen worden bijgehouden in een logboek, waar je ook nog foto’s van die dag en je gemoedstoestand aan toe kan voegen. Bovendien voegen Pikmin soms ook nog speciale ansichtkaarten toe van de locaties die je bent gepasseerd.

Aan de wandel met Pikmin Bloom

Op de kaart zie je direct het resultaat van al die geplante bloemen. De straten op de kaart raken er namelijk langzamerhand vol mee! Bovendien zijn er herkenningspunten die pas ontpoppen als er genoeg mensen voorbij lopen, waardoor alle spelers het gezamenlijke doel hebben om zo veel mogelijk te lopen.

Zeker na het afgelopen anderhalf jaar is het goed om van een dagelijkse wandeling een vaste gewoonte te maken. Pikmin Bloom maakt dat nét wat leuker, en voegt er een extra doel aan toe. Bovendien is het toegankelijk voor zowat iedereen: iets wat voor Pokémon Go een stuk minder gold. Kortom: probeer het uit, en help je buurt op te fleuren!

Je downloadt Pikmin Bloom gratis in de App Store: Pikmin Bloom.