Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

PDF bewerken: til je bestanden naar een hoger niveau met deze app

Auteur: iCreate
1 reacties
PDF bewerken


Lees verder na de advertentie

Een PDF-bestand kom je vast regelmatig tegen, bijvoorbeeld voor je werk of studie. Je weet dan ook hoe vervelend het is om een PDF te bewerken. De beste oplossing: UPDF, een app voor iOS, Windows, Android en Mac. En met UPDF Pro haal je hier nog meer uit, want wil je de app op al je apparaten gebruiken, dan heb je slechts één licentie nodig. Momenteel krijg je zelfs 54% korting op een abonnement, en krijg je er ook nog eens aJoysoft PDF Password Remover en 10 GB aan cloudopslag bij!

Neem UPDF Pro nu met 54% korting

PDF lezen

Wanneer je een PDF-bestand ontvangt, wil je dit vanzelfsprekend gewoon kunnen openen, lezen en printen. Ook daar komt UPDF van pas. En ben je op zoek naar een specifiek tekstgedeelte in zo’n bestand, maar kun je dit niet vinden? Dan spoor je dit gauw op met de zoekfunctie.

Oké, nou zijn dit nogal eenvoudige functies die je van zowat iedere PDF-app verwacht, maar toch heeft UPDF nog een troef achter de hand. Het kan je PDF-bestanden namelijk weergeven als een slideshow, wat handig is als je je project wilt presenteren. Hoef je ook geen losse diapresentatie meer in elkaar te knutselen.

PDF bewerken en annoteren

PDF bewerken


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Kan je PDF-bestand nog wat aanpassingen gebruiken? Met UPDF kun je hem gemakkelijk en uitgebreid bewerken. Zo kun je hiermee tekst, afbeeldingen, linkjes, watermerken en achtergronden toevoegen of wijzigen. Maar ook een kop- of voettekst kun je snel nog veranderen.

Zeg je bewerken, dan zeg je uiteraard ook annoteren. Zo zit UPDF vol met gereedschappen om een PDF wat op te fleuren of verduidelijken. Basale functies zijn highlighten, onderstrepen en doorstrepen, maar je kunt een tekst ook meer uitleg geven door er een notitie of tekstvak bij te plaatsen. Voor de echte creatievelingen zijn er zelfs stempels, stickers en andere vrolijke vormen. Heb je nog meer vrijheid nodig, dan kun je ook een potlood selecteren en zelf wat tekenen of schrijven.

Samen delen

UPDF

Soms ontvang je een PDF-bestand dat nog wel wat aanpassingen kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een formulier dat je moet invullen of een contract dat je nog moet ondertekenen. Je raadt het al, maar ook dat kan met UPDF. Wil je dit bestand vervolgens weer naar een ander sturen? Bepaal zelf hoe, met een e-mail of een speciaal gegenereerde link.

Alleen voor jou

UPDF

Een PDF waar je net persoonlijke gegevens in hebt gezet, wil je uiteraard niet met iedereen delen. Daarom biedt UPDF verschillende manieren om je creaties te beveiligen. Aan elke PDF kun je namelijk een zelfgekozen wachtwoord hangen. Wanneer iemand dit bestand vervolgens probeert te openen, moeten zij eerst deze beveiligingscode invoeren. Met zulke voorzorgsmaatregelen maken potentiële boosdoeners minder kans om de gegevens in je PDF in handen te krijgen.

OCR en PDF converteren

PDF bewerken

Heb jij een Mac met een Apple Silicon-chip? Dan kun je met UPDF ook gebruikmaken van OCR, oftewel optische tekenherkenning. Deze techniek kan teksten detecteren in gescande documenten, afbeeldingen en andere bestanden. OCR zet deze woorden vervolgens dusdanig om, dat je ze nu alsnog kunt bewerken. Heb je bijvoorbeeld een magazine-artikel gevonden en wil je dit digitaliseren, maar heeft het nog wat aanpassingen nodig? UPDF maakt het mogelijk, en dat met wel 38 talen.

Overigens is het met UPDF ook mogelijk om een PDF om te zetten naar een ander bestandstype. Zo kan de app PDF-bestanden converteren naar Word, Excel, PPT, tekst, RTF, HTML, XML, CSV, BMP, GIF en PDF/A. Al kun je er ook verschillende soorten afbeeldingen van maken, want er is ook ondersteuning voor PNG, JPEG en TIFF.

Op maat gemaakt

Soms is je project inhoudelijk af, maar is de vorm nog niet naar wens. Ook dan helpt UPDF je uit de brand: je kunt een PDF organiseren door stuk voor stuk de pagina’s aan te passen. Zo kun je ze verwijderen, toevoegen, draaien, splitsen, vervangen en zelfs de volgorde veranderen.

Ook kun je meerdere bestanden combineren tot één PDF. Is je bestand daardoor nu te groot geworden om door te sturen of in te leveren? Dan heeft UPDF nog een handige functie om hem wat te verkleinen.

UPDF Pro

Werk je regelmatig met PDF-bestanden, dan doe je dit wellicht met Adobe Acrobat. Deze app wordt doorgaans gebruikt voor het lezen, bewerken en annoteren van PDF-bestanden, maar mist nog wat functies ten opzichte van UPDF. Zo laat de onderstaande tabel allerlei verschillen zien:

PDF bewerken

Hoewel iedereen UPDF kan gebruiken, loop je in de gratis versie wel tegen wat restricties aan. Zo wordt er automatisch een watermerk toegevoegd aan je PDF zodra je dit bestand opslaat. En wil je een PDF converteren naar een ander bestandstype, dan kun je dit slechts vijf keer doen.

Ook geeft UPDF je toegang tot Ucloud, een cloudopslag om je PDF-bestanden in te bewaren. Maar ook hier gelden restricties, want met de gratis versie van UPDF krijg je toegang tot slechts 1 GB aan opslag. Bovendien mogen de bestanden die je hier opslaat niet groter zijn dan 10 MB, maar zijn je creaties nogal uitbundig, dan loop je hier al gauw tegenaan.

Om deze restricties te omzeilen, kun je ook een abonnement nemen op UPDF Pro. Hiervoor betaal je jaarlijks een bedrag vanaf € 49,99 en krijg je toegang tot maar liefst 10 GB aan cloudopslag. Bovendien kun je met één licentie op meerdere apparaten werken, zodat je overal bij je bestanden kunt.

Op moment van schrijven ontvang je 54% korting op een abonnement. Daar krijg je zelfs een cadeau bij: je krijgt ook toegang tot aJoysoft PDF Password Remover, een programma waarmee je PDF-bestanden van anderen kunt ontgrendelen en beperkingen voor bijvoorbeeld bewerken, kopiëren en printen kunt omzeilen. Iets voor jou? Klik dan op de onderstaande button en grijp je kans.

Neem UPDF Pro nu met 54% korting