Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Wat mis jij van de oudere iPhones?

Auteur: Laura Grootaarts
4 reacties
Oude iphone functies

Ieder jaar verschijnt er een nieuwe iPhone met weer nieuwe functies, dit jaar wordt dat de iPhone 16. Maar heel soms nemen we juist ook afscheid van oude functies. Vaak terecht, maar soms ook met pijn in het hart. Op het grote discussie-forum Reddit vroeg iemand: ‘Wat mis jij van oudere iPhones’? En dat bracht een stroom een reacties teweeg.

Lees verder na de advertentie

Heel wat oude vertrouwde iPhone-functies worden duidelijk gemist. Maken ze ooit nog hun comeback? We verzamelden de leukste reacties van Reddit-gebruikers die vertellen wat zij het meest missen aan de oudere iPhones. Lees mee en geniet van deze trip down memory lane!

Wekelijks Apple-nieuws in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Kleine iPhones

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Groot, groter, grootst, Max, Plus, zo luidt het devies bij Apple de laatste jaren. Na twee iPhone mini’s, heeft Apple deze toestellen geëlimineerd. De SE is inmiddels ook behoorlijk uit de kluiten gewassen. Toch zijn mensen nog zeker gecharmeerd van compacte toestellen, waarbij je met je duim gewoon tot de uiterste hoek van het scherm kon reiken.

Comment
byu/thatgirlkiwi from discussion
iniphone
Comment
byu/thatgirlkiwi from discussion
iniphone

3D Touch

Vroeger had je 3D Touch: duwde je het scherm van je iPhone harder in, dan plopten er extra functies op. 3D Touch is vervangen door Haptic Touch: door haptische feedback voelt het alsof je je scherm indruk, maar dat is eigenlijk niet zo. 3D Touch werkte bovendien als tweetrapsraket: je kon harder of zachter drukken en daarmee verschillende functies oproepen.

Comment
byu/thatgirlkiwi from discussion
iniphone

Het vleugje magie

Heel eerlijk: de iPhone lijkt inmiddels behoorlijk uitgeëvolueerd te zijn. Wat kan er nu nog aan verbeterd worden? Apple zelf weet het ook niet meer: echt baanbrekende vernieuwingen zijn er de laatste jaren niet meer. Het was weleens spannender.

Comment
byu/thatgirlkiwi from discussion
iniphone

De thuisknop

Heb je ook nooit kunnen wennen aan Face ID en alle veeggebaren waarmee je de moderne iPhones bedient? Je bent niet de enige. Op dit moment heeft alleen nog de iPhone SE een thuisknop, en sommige mensen hopen van harte dat dat zo blijft.

Comment
byu/thatgirlkiwi from discussion
iniphone

Accessoires

Als je een iPhone koopt, vind je in de doos verder alleen nog een kabeltje. Vroeger zat er tenminste nog een adapter bij, en EarPods. Apple is uit milieu-overwegingen gestopt met het meeleveren van deze accessoires. Jammer, zo meent de starter van dit draadje op Reddit:

En nu jij: wat mis jij van oudere iPhones?

En natuurlijk stellen wij ook aan jou de vraag: wat mis jij van oudere iPhones? Laat het ons hieronder weten bij de reacties!