Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Linkjes naar gedeelde Opdrachten werken niet meer (update)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Opdrachten foutmelding


Lees verder na de advertentie

Update 26 maart: Apple heeft het probleem opgelost. De iCloud-linkjes naar Opdrachten zouden weer moeten werken. Het is onduidelijk wat er precies aan de hand was. Lees hieronder het oorspronkelijke bericht van 25 maart.


Er is momenteel een probleem met de app Opdrachten. Van opdrachten die ooit gedeeld zijn via iCloud, werken de linkjes niet meer. Je kunt deze opdrachten momenteel niet meer toevoegen.

Opdrachten: linkjes werken niet meer

Linkjes die al wat ouder zijn, blijken op dit moment niet te werken. Klik je op een linkje dat een tijdje terug gedeeld is (bijvoorbeeld in onze lijst met Opdrachten), dan komt er een foutmelding in beeld: ‘Opdracht niet gevonden. De link voor de opdracht is mogelijk ongeldig of verwijderd.

De linkjes die de afgelopen week zijn aangemaakt voor het delen van een opdracht, doen het nog wel gewoon en je kunt ook nieuwe linkjes maken. Ook opdrachten uit Apple’s eigen Galerie in de app werken nog.

Onduidelijk waarom


kooptip

Het is op dit moment onduidelijk wat er precies aan de hand is en of de linkjes weer werkend te krijgen zijn. Misschien zijn er problemen op de servers van Apple. Maar het kan ook zijn dat Apple opeens besloten heeft om de linkjes te voorzien van een houdbaarheidsdatum, waardoor ze plots verlopen. Het is hoe dan ook een groot probleem voor websites waarop dit soort linkjes massaal verzameld worden.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!