Terug naar Ontdek de muzikale wereldkaart van Spotify
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Ontdek de muzikale wereldkaart van Spotify

Door Sven Lamers14 juli 2015 14:112 min. leestijd0

Ondanks dat veel hits uit de top 50 internationaal populair zijn, verschilt de muzieksmaak tussen landen vaak behoorlijk. Dat maakt Spotify nu duidelijk met een nieuwe dienst. Op een wereldkaart kun je de populairste liedjes van meer dan 1000 steden opvragen. De ‘Musical Map: Cities of the World’ is gebaseerd op een algoritme dat regelmatig afspeellijsten met de meest afgespeelde nummers uit een stad aanmaakt. Je kunt dus kijken wat op dit moment het populairst is in Buenos Aires (‘Hacia Adelante’ van Angela Torres), Sydney (‘No One’ van Golden Features) of Athene (‘Get rich or die tryin’ van 50 Cent … oké oké, dat was een grapje).

Bijzonder aan het algoritme is dat er alleen nummers worden gekozen die uniek zijn voor de locatie – er worden dus uitsluitend liedjes opgenomen waar alleen de mensen in de gekozen stad vaak naar luisteren. En ook binnen hetzelfde land zijn de verschillen vaak groot. Zo blijkt dat in Amsterdam Anouk op dit moment erg populair is, terwijl Nijmegen naar Hunee met ‘Standing High’ luistert. Klik op de onderstaande afbeelding om de kaart te verkennen. Wat is bij jou in de buurt het meest populair?

musicmapworld

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Spotify opent aanval

Deze muzikale wereldkaart is wederom een leuk projectje van Spotify dat al een tijdje de aanval op Apple Music heeft geopend. De Musical Map zou je kunnen zien als kritiek op Apple’s radiostation Beats 1. Hoewel deze ‘wereldwijde’ radio moet bieden, hoor je daar toch vaak (op een paar uitzonderingen na) dezelfde nummers van artiesten uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Spotify biedt daarentegen echte wereldmuziek vol met nummers die je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gehoord.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar