Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Dit Apple Watch-bandje is onbetaalbaar (en dit is waarom)

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Onbetaalbaar Apple Watch bandje

Apple verkoopt veel verschillende bandjes voor de Apple Watch, maar deze versie is ronduit onbetaalbaar.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Onbetaalbaar Apple Watch-bandje

Koop je een Apple Watch, dan kun je je slimme horloge personaliseren met een zelfgekozen bandje. In de Apple Store vind je ze namelijk in allerlei kleuren en soorten. Zo zijn er gevlochten en geweven bandjes, maar ook bandjes van roestvrij staal en Apple’s nieuwe ‘FineWoven’ materiaal. Bovendien werkt Apple ook wel eens samen met andere merken, zoals voor de sportbandjes van Nike. Maar het allerduurst zijn de bandjes in samenwerking met het designermerk Hermès: voor hun Watch-bandjes betaal je doorgaans honderden euro’s.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Toch lijken zelfs de Hermès-bandjes plots toegankelijk, want vannacht plaatste Apple-leaker Stella Fudge wat foto’s op X (voormalig Twitter) van een écht onbetaalbaar Apple Watch-bandje. Op het eerste gezicht lijkt er niets bijzonders te zien: het betreft een sportbandje in een crème-achtige kleur, die je ook gewoon in de Apple Store vindt. Maar kijk je naar de onderkant van het bandje, dan zie je een gegraveerd symbool op de pinaansluiting. Een ‘J’ met daarnaast het getal vijftig – geschreven met zilveren letters. En dit symbool maakt het bandje zo zeldzaam.

Waarom zo bijzonder?

Onbetaalbaar Apple Watch bandje

Het bandje is gemaakt door Apple zelf, ter ere van Jony Ive: voormalig hoofdontwerper van Apple. In 2017 vierde hij zijn vijftigste verjaardag – vandaar het gepersonaliseerde ‘J50′ logo. Het cadeau was speciaal voor Ive’s ‘Edition’ model van de 42 mm Apple Watch Series 2. De versie die Stella Fudge in handen heeft gekregen is niet het origineel, maar een prototype. Volgens haar zijn er ongeveer tien gemaakt – elf als je die Ive telt. En die zeldzaamheid maakt het bandje zo onbetaalbaar.

Jony Ive was vanaf 1992 werkzaam bij Apple. Zijn eerste opdracht was het ontwerpen van de iMac G3: de kleurrijke desktopcomputer die in 1998 werd onthuld en inmiddels niet meer is weg te denken uit de Apple-geschiedenis. Maar ook in de jaren daarna was Ive betrokken bij de designs van veel Apple-producten – van de iPhone en iPad tot de Mac. In 2017 vierde hij dus zijn vijftigste verjaardag, en in 2019 vertrok hij na meer dan 25 jaar bij Apple. In het begin werkte de twee nog wel samen, maar in 2022 hield dit officieel op. Momenteel runt Ive zijn eigen designbedrijf: LoveFrom.