Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Nijmeegse Vierdaagse: dit zijn de twee officiële apps

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Nijmeegse vierdaagse apps


Lees verder na de advertentie

Volgende week begint de Nijmeegse Vierdaagse weer: het grootste wandelevenement ter wereld. Tienduizenden deelnemers wandelen vier dagen achtereen door de regio Nijmegen. Ongetwijfeld lopen veel deelnemers én toeschouwers rond met een iPhone op zak. Daarop mogen de officiële Nijmeegse Vierdaagse-apps niet ontbreken.

Wandelaars nijmeegse vierdaagse

Daar sta je dan, als toeschouwer bij de Nijmeegse Vierdaagse. Bosje gladiolen in de handen voor een vriend, familielid of collega die al tientallen kilometers in de benen heeft. Eerst zie je de voorhoedelopers snel voorbij wandelen, daarna verschijnt het peloton en uiteindelijk strompelen de achterblijvers erachteraan. En nog steeds sta je daar met je inmiddels verpieterde bosje gladiolen: vriend, tante of collega zijn al lang over de finish en je hebt ze compleet gemist. Met de officiële Vierdaagse apps gaat dat je niet meer gebeuren.

Twee Vierdaagse-apps: 4Walker en 4Follower

In de App Store zijn vanaf half juli twee officiële apps voor de Nijmeegse Vierdaagse te vinden. Eén voor de wandelaars (4Walker) en één voor de toeschouwers van de Vierdaagse (4Follower).


kooptip

Deelnemers loggen in met onder meer hun registratienummer en vervolgens kun je als toeschouwer via de app 4Follower zien waar op het parcours jouw vriend, familielid of collega zich precies bevindt – als deze tenminste toestemming heeft gegeven om gevolgd te worden. Verder kun je aanmoedigingsberichten versturen, die dan verschijnen op specifieke momenten van het parcours. Ieder wandelaar kan wel een steuntje in de rug gebruiken. Ook wandelaars kunnen elkaar volgen met de 4Walker-app: handig als je met een groep loopt, of als bijvoorbeeld de 30- en 40-kilometerlopers zich weer samenvoegen.

Niet alleen maar voor de lol

De apps zijn er niet alleen voor dit soort gimmicks trouwens. In beide versies vind je informatie over het parcours, de locaties van de medische voorzieningen, de wc’s en de punten waar water verkrijgbaar is. Ook bevat de app een weerbericht. De app 4Walker verzamelt bovendien GPS-data die belangrijk zijn voor de organisatie van het evenement. Op basis van deze informatie kunnen er besluiten worden genomen over het parcours, bijvoorbeeld als er knelpunten zijn.

Download voor toeschouwers: 4Follower 2017.

Download voor wandelaars: 4walker 2017.