Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Koop nu géén MacBook Air: nieuw model komt al begin 2024

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Nieuwe MacBook Air 2024

Toe aan een nieuwe MacBook, maar zie je een Pro niet zitten? Heb dan nog even geduld: naar verluidt verschijnt er begin 2024 al een nieuwe MacBook Air. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals wanneer een nieuwe Mac verschijnt? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Nieuwe MacBook Air 2024

De nieuwe MacBook Air zou al in maart in de winkels liggen, zo schrijft Apple-kenner Mark Gurman in zijn meest recente nieuwsbrief. Volgens hem werkt Apple tegelijkertijd aan macOS Sonoma 14.3. Die update verwacht hij tussen eind januari en februari, waarschijnlijk wordt de hardware voor de Mac dus pas later geleverd. Maar het lijkt erop dat we in maart meer Apple-nieuws krijgen, want Gurman verwacht dan ook wat nieuwe iPads te zien.

kooptip

De nieuwe MacBook Air 2024 belooft een kleine update te worden. Zo verwachten we geen veranderingen qua design, want de Air heeft in 2022 nog een nieuw ontwerp gekregen. De upgrade treft dan ook vooral de binnenkant. Veel details zijn nog geheim, we weten alleen dat hij een M3-chip krijgt. Deze processor werd afgelopen oktober aangekondigd en vind je vooralsnog alleen in de 14- en 16-inch MacBook Pro, maar alle nieuwe Macs zullen hiermee de komende tijd worden uitgerust.

MacBook Air M2

De MacBook Air M2 is de huidige Air in Apple’s assortiment. Er zijn twee versies: in 2022 verscheen het 13-inch model, sinds juni 2023 is er ook een 15-inch versie. Beide hebben een M2-chip. Op het eerste gezicht lijken ze alleen een ander formaat te hebben, maar intern is er ook nog wat aan de hand. Zo verschillen ze onder andere van GPU, batterijduur en het aantal speakers.

Maakt de Air de overstap van M2 naar M3, dan gaat de laptop er behoorlijk op vooruit. Het GPU van de M3 is namelijk 15% sneller dan dat van de M2, het CPU zelfs 21% sneller. Met zulke snelheden doe je er dus goed aan om je Air-aankoop even uit te stellen tot maart. Maar heb je nog een recente Air, dan is het echt niet nodig om over te stappen.