Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple vernieuwt alle iPads in 2024’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Nieuwe iPads 2024

Het is al lang stil rondom de iPad, maar naar verluidt komen er in 2024 nieuwe versies van alle iPads in Apple’s assortiment. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de nieuwe iPads? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Nieuwe iPads 2024

Apple heeft het afgelopen jaar heel wat nieuwe producten aangekondigd – van de iPhone 15 tot de Apple Vision Pro – maar de iPad heeft amper aandacht gekregen. Sterker nog, er is in 2023 geen enkele nieuwe iPad verschenen. Het meest recente model is zelfs al meer dan een jaar oud: de tiende generatie iPad verscheen in oktober 2022. 2023 is daardoor het eerste jaar zonder nieuwe iPad sinds de tablet werd aangekondigd. Hoog tijd voor wat upgrades dus.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Die upgrades komen er volgend jaar aan, aldus Apple-kenner Mark Gurman. Hij schrijft in zijn nieuwsbrief dat Apple plannen heeft om de volledige line-up van de iPad in 2024 te vernieuwen. Dat wil zeggen: de iPad Pro, iPad Air, iPad mini en de reguliere instap-iPad.

Een concreet tijdvak noemt Gurman deze keer niet. Eerder schreef hij dat de meeste iPads mogelijk al in maart 2024 worden vernieuwd. En dat een 11- en 13-inch iPad Pro met M3 en OLED later in het jaar volgt. De nieuwe iPad Air wordt mogelijk uitgerust met een M2-chip, de iPad mini met een A16 Bionic chip.

Nieuwe AirPods

Gurman heeft het in zijn nieuwsbrief niet alleen over nieuwe iPads, maar ook over nieuwe AirPods. Zo verwacht hij dat de gewone instap-AirPods in 2024 worden vernieuwd. Dat moeten dan wel de AirPods 4 zijn. En de AirPods Max, Apple’s enige koptelefoon, krijgt volgend jaar ook zijn eerste opvolger, aldus Gurman.

Een nieuwe versie van de AirPods Pro laat nog wat langer op zich wachten. Gurman verwacht deze pas in 2025. Logisch ook: de AirPods worden meestal elke drie jaar vernieuwd, en in 2022 werden de AirPods Pro 2 nog uitgebracht. En afgelopen september zijn deze oortjes zelfs nog wat vernieuwd – het oplaaddoosje kreeg toen een usb-c-aansluiting in plaats van Lightning.