Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Waar blijven de nieuwe iPads? Dit is de verwachte datum

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Nieuwe iPads 2024 releasedatum

Apple kan elk moment met de eerste nieuwe iPads van 2024 komen, maar wat is de meest waarschijnlijke releasedatum van deze tablets?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de nieuwe iPads? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Nieuwe iPads

Het is al enige tijd de grote vraag onder Apple-fans: waar blijven de nieuwe iPads? Vorig jaar waren er geen enkele nieuwe toestellen verschenen – en dat was voor het eerst sinds de release van de tablet. Maar volgens betrouwbare geruchten van onder andere Apple-kenner Mark Gurman is dat dit jaar wel anders: in 2024 krijgen vrijwel alle iPads een upgrade.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Als we de geruchten mogen geloven, komt Apple begin dit jaar al met maar liefst vier nieuwe iPads. Ten eerste: de iPad Pro 2024. Naar verluidt komt deze weer in dezelfde formaten als voorheen – 11 inch en 12,9 inch – maar hij krijgt wel voor het eerst een oled-scherm.

Ten tweede: de iPad Air 2024. Daarvan komt weer een versie van 10,9 inch, maar de iPad Air krijgt ook voor het eerst een grotere broer: een versie van maar liefst 12,9 inch. Daardoor kun je dus voor het eerst een grote iPad kopen zonder de meerprijs van een iPad Pro te betalen.

Wanneer?

Op 4 maart verraste Apple plots met de nieuwe MacBook Air 2024, en verwachting was dan ook dat de eerste nieuwe iPads al gauw zouden volgen. Maar inmiddels zijn we bijna een maand verder, en zijn ze nog steeds nergens te bekennen. Er was eerder ook al een gerucht dat de iPads op 26 maart zouden worden aangekondigd. Maar je raadt het al: ook dat is niet gebeurd. Dus wanneer is de releasedatum van de nieuwe iPads dan wél?

Verschillende berichten melden dat de nieuwe iPads pas in april in de winkels liggen. Volgens Gurman komt dit doordat een nieuwe versie van iPadOS 17.4, die speciaal voor deze iPads wordt gemaakt, ‘niet compleet zal zijn tot het einde van maart of misschien zelfs ergens in april’. Hij schrijft dat het ‘een paar weken’ kan duren voordat Apple dit proces heeft afgerond, en dat we ‘waarschijnlijk dieper in de volgende maand’ pas iets kunnen verwachten. Oftewel, ergens in april.

Deze week verwachten we in ieder geval geen onthulling meer. Dit komt door het paasweekend – de meeste bedrijven doen vlak daarvoor geen nieuwe aankondigingen. Apple ook niet: in 2020 vond Pasen plaats op zondag 12 april, en Apple kondigde de week daarna pas de iPhone SE 2020 aan.

Nieuwe iPads 2024: verwachte releasedatum

Kijken we terug naar Apple’s iPad-aankondigingen van de afgelopen jaren, dan vonden ze altijd plaats op een maandag of dinsdag. Er was één uitzondering: in 2020 werd de iPad Pro aangekondigd op een woensdag, maar dat had te maken met de pandemie. Maar relatief grote aankondigingen zoals een nieuwe iPad vinden meestal plaats op een dinsdag. Maandagen zijn dan ook bestemd voor kleinere upgrades, waaronder dus de niet zo spannende MacBook Air 2024.

Om een lang verhaal kort te maken: wij verwachten dat de nieuwe iPads worden aangekondigd op dinsdag 2 april of dinsdag 9 april. Laatstgenoemde maakt wat ons betreft de meeste kans. Door een week langer te wachten, heeft Apple genoeg tijd om voorraden aan te vullen, en om de nieuwe versie van iPadOS 17.4 af te ronden. En uiteraard om Pasen te vieren! Waarschijnlijk kun je de nieuwe iPads de vrijdag erna al bestellen, een week later ligt hij dan in de winkels of bij je in de brievenbus.

Wil je op de hoogte worden gebracht van de release van de nieuwe iPads? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacWorld