Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'Apple brengt dit jaar een nieuwe en goedkopere MacBook Air uit'

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
nieuwe goedkopere macbook air 2018


Lees verder na de advertentie

Ben je van plan om dit jaar een nieuwe Mac te kopen? Dan kan het verstandig zijn om nog even te wachten. Het is heel goed mogelijk dat er dit jaar eindelijk een nieuwe MacBook Air verschijnt. Dat zegt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo.

Tijd voor een nieuwe MacBook Air

Kuo gaf eerder al aan hij dit jaar drie nieuwe iPhones en vernieuwde AirPods én een koptelefoon verwacht, maar de geruchten over een MacBook Air zijn nieuw. De MacBook Air zoals Apple deze nu verkoopt, is inmiddels ook zo ongeveer antiek en heeft al in geen drie jaar tijd een substantiële update gehad. Een tijd werd gedacht dat de MacBook Air misschien uit het assortiment van Apple zou verdwijnen en dat een nieuwe 13-inch MacBook de vervanger zou gaan worden.

De Air is momenteel de enige MacBook-variant zonder Retina-scherm en eerder werd de 11-inch MacBook Air al uit de handel genomen. Vorig jaar was er dan nog wel een kleine processor-update voor de 13-inch MacBook Air, maar die was weinig spectaculair. Desondanks blijft de MacBook Air populair: met een startprijs van € 1.097,91 is hij honderden euro’s goedkoper dan andere MacBooks.

Impuls Mac-verkoop

Een nieuwe MacBook Air met een lage prijs zou ervoor moeten zorgen dat er dit jaar 10 tot 15 procent meer Macs verkocht worden. Wat er precies nieuw is aan de MacBook Air, weet Kuo ons niet te vertellen. Maar een superscherp Retina-scherm ligt voor de hand, net zoals snellere hardware. Mogelijk wordt er ook gesleuteld aan het design: ooit was de Air de compactste Mac, maar de ‘gewone’ MacBook is inmiddels stukken draagbaarder.

Verschijnt in het tweede kwartaal van dit jaar


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Volgens Kuo verschijnt er in het tweede kwartaal van 2018 dus eindelijk een nieuwe MacBook Air. Een logisch moment hiervoor lijkt juni: dan vindt de WWDC plaats, Apple’s conferentie voor ontwikkelaars. De WWDC wordt verwacht in de eerste week van juni.