Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'Nieuwe Apple TV moet uitdager worden van PlayStation en Xbox'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple TV spelcomputer


Lees verder na de advertentie

Apple lijkt te werken aan een Apple TV die zich veel meer richt op videogames. Dit blijkt uit een patentaanvraag van de tech-gigant. ‘Dit is een belangrijke update die serieus moet worden genomen’, schrijft Patently.

Apple TV

Apple TV spelcomputer

De aanvraag werd woensdag openbaar gemaakt en is bijna volledig op game-functies gericht. Het behandelt onder anderen de categorieën ‘videogame-consoles’, ‘video-outputgames’ en ‘apparaat voor elektrische spellen dat aangepast is voor gebruik met een extern beeldscherm’.

Nu is het al mogelijk om games te spelen op de Apple TV, maar het kastje ontbeert krachtige gaming-hardware. Ook zijn de mogelijkheden uit games beperkt en is een grote meerderheid van de titels primair ontworpen voor de iPhone en iPad.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De update brengt echter een ‘geheel ander niveau van gaming’ naar de Apple TV toe, verwacht Patently. Zo erg zelfs, dat het kastje van Apple ooit in staat zou moeten zijn om de Xbox en PlayStation te bedreigen.

In december vroeg Apple ook al een patent aan dat betrekking had tot een nieuwe techniek in de gamingtechnologie, meldt de website. Bij het ontwikkelen van deze techniek zou een belangrijke rol weggelegd zijn voor Norman Wang, een voormalig topman van PlayStation.

PlayStation en Xbox

Toch lijkt het ons onrealistisch dat de Apple TV op korte termijn kan wedijveren met de PlayStation en Xbox. Daarvoor zijn er tot nu toe te weinig aanwijzingen geweest dat Apple vol inzet op het ontwikkelen van een serieuze spelconsole.

Bovendien zijn de categorieën waarover het patent gaat vaag en verwijzen ze vaak naar wat de Apple TV al biedt. De Apple TV staat bijvoorbeeld al video-outputgames toe en werkt al met een extern beeldscherm.