Terug naar 'Nieuwe Apple TV moet uitdager worden van PlayStation en Xbox'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Nieuwe Apple TV moet uitdager worden van PlayStation en Xbox'

Door Koen van Ekeren26 februari 2018 11:282 min. leestijd0

Apple lijkt te werken aan een Apple TV die zich veel meer richt op videogames. Dit blijkt uit een patentaanvraag van de tech-gigant. ‘Dit is een belangrijke update die serieus moet worden genomen’, schrijft Patently.

Apple TV

Apple TV spelcomputer

De aanvraag werd woensdag openbaar gemaakt en is bijna volledig op game-functies gericht. Het behandelt onder anderen de categorieën ‘videogame-consoles’, ‘video-outputgames’ en ‘apparaat voor elektrische spellen dat aangepast is voor gebruik met een extern beeldscherm’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nu is het al mogelijk om games te spelen op de Apple TV, maar het kastje ontbeert krachtige gaming-hardware. Ook zijn de mogelijkheden uit games beperkt en is een grote meerderheid van de titels primair ontworpen voor de iPhone en iPad.

De update brengt echter een ‘geheel ander niveau van gaming’ naar de Apple TV toe, verwacht Patently. Zo erg zelfs, dat het kastje van Apple ooit in staat zou moeten zijn om de Xbox en PlayStation te bedreigen.

In december vroeg Apple ook al een patent aan dat betrekking had tot een nieuwe techniek in de gamingtechnologie, meldt de website. Bij het ontwikkelen van deze techniek zou een belangrijke rol weggelegd zijn voor Norman Wang, een voormalig topman van PlayStation.

PlayStation en Xbox

Toch lijkt het ons onrealistisch dat de Apple TV op korte termijn kan wedijveren met de PlayStation en Xbox. Daarvoor zijn er tot nu toe te weinig aanwijzingen geweest dat Apple vol inzet op het ontwikkelen van een serieuze spelconsole.

Bovendien zijn de categorieën waarover het patent gaat vaag en verwijzen ze vaak naar wat de Apple TV al biedt. De Apple TV staat bijvoorbeeld al video-outputgames toe en werkt al met een extern beeldscherm.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar