Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Nieuwe Apple-monitor wordt maar half zo duur als Pro Display XDR’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Pro Display XDR


Lees verder na de advertentie

Er komt een nieuwe Apple-monitor aan die maar half zo duur wordt als de huidige Pro Display XDR. Dat schrijft Mark Gurman in de eerste Power On-nieuwsbrief van dit jaar.

Nieuwe Apple Monitor nog niet dit jaar

Op dit moment is de Pro Display XDR Apple’s enige externe monitor, maar volgens Gurman komt daarin verandering – en hij beschikt doorgaans over zeer correcte informatie over toekomstige Apple-producten. Hij formuleert het dit keer wel bijzonder voorzichtig: ‘Over Macs en iPads gesproken: ik hoop dat Apple’s nieuwe externe monitor – die half zo duur moet worden als de Pro Display XDR – het komende jaar gelanceerd wordt.’

Het woordje ‘hoop’ is opmerkelijk. Er waren namelijk al eerder geruchten over een extern scherm van Apple, en daarin werd met zekere stelligheid aangegeven dat de release al in 2022 zou plaatsvinden. Vorige maand was het bijvoorbeeld Apple-leaker Dylandkt die meldde dat Apple op dit moment bezig is met niet één, maar twee betaalbare externe schermen, waarvan een met mini-led-techniek. Hij verwachtte toen een release in het eerste kwartaal van 2022, maar dat lijkt nu iets te optimistisch.

Apple Pro Display XDR prijs

‘Maar half zo duur als de Pro Display XDR’ klinkt misschien interessant, maar dat betekent alsnog dat aan Apple’s nieuwe scherm een behoorlijk prijskaartje hangt. Want de Pro Display XDR kost op dit moment € 5499. Dan heb je de versie met standaardglas. Kies je voor glas met een matte afwerking (nanostructuur), dan ben je nog eens duizend euro duurder uit. Je moet er sowieso nog een peperdure voet bij kopen.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De Pro Display XDR verscheen in december 2019 en is duidelijk bedoeld voor professionals. Het gaat om een 32-inch scherm met een Retina 6K-resolutie met 6016 x 3384 pixels. De randen zijn dun en de kijkhoek is 25 keer beter dan bij gewone LCD-displays. Daarvoor was er een tijdje geen Apple-monitor te koop – de  veel betaalbaardere Apple Thunderbolt Display werd jaren eerder uitgefaseerd.

Bron: 9to5Mac