Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPad-ontwerp gaat op de schop: het werd tijd, Apple!

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPad nieuw ontwerp


Lees verder na de advertentie

De tiende generatie van het instapmodel van de iPad komt er alweer aan. Apple zal ongetwijfeld een groot feest van deze release maken, net als bij de iPhone X. Als we een nieuw bericht moeten geloven, wordt deze mijlpaal gevierd met een compleet nieuw iPad-ontwerp.

Krijgt de tiende generatie iPad een nieuw ontwerp?

Volgens een bericht van de Taiwanese website DigiTimes is de productie van de tiende generatie iPad officieel van start. En ook dit artikel zegt: het design van dit toestel ondergaat een aantal ‘grootse’ veranderingen.

DigiTimes doet verder geen uitspraak over wat voor veranderingen dit zijn – oudere geruchten geven ons wél een indicatie. Zo zou het scherm 0,3-inch groter worden dan die van de iPad 2021, wat in totaal neerkomt op 10,5-inch. De behuizing wordt iets dunner, en de vlakke randen verdwijnen. De camera daarentegen wordt nog opvallender, met uitpuilende lenzen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

En dan zijn er nog de praktische ontwerpveranderingen. Het hoogtepunt is de komst van een USB-C poort, die de lightning aansluiting zal vervangen. Bovendien krijgt hij ondersteuning voor 5G, evenals een A14 Bionic-chip. Deze is niet zo snel als Apple’s eigen M1- of M2-chip, maar vind je ook in de iPad Air 2020 en alle iPhone 12-modellen. Helaas ook een kleine teleurstelling: de iPad neemt afscheid van de koptelefoonaansluiting.

Release

Hoewel een bekende leaker gister nog heeft beweerd dat de volgende instap-iPad in oktober verschijnt, zijn ze bij DigiTimes een stuk optimistischer. In het artikel staat namelijk dat deze iPad al in september in de winkels ligt. In dat geval wordt hij tijdens hetzelfde evenement gepresenteerd waarin de iPhone 14 wordt aangekondigd. Hier is nog geen concrete datum voor, al verwachten wij dat dit halverwege de maand plaatsvindt.

Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer deze iPad uitkomt? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!