Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'Netflix wordt duurder als je je account deelt'

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
Netflix


Lees verder na de advertentie

Deel je je Netflix-account met anderen? Grote kans dat je binnenkort meer moet gaan betalen. Netflix komt met een nieuw en duurder abonnement. Tegelijkertijd krimpt Netflix het aantal schermen waarop je mag kijken voor de huidige abonnementen in.

Een vierde Netflix-abonnement

Op dit moment zijn er drie Netflix-abonnementen. Basic kost € 7,99 per maand, hiermee kun je op één scherm tegelijk kijken. Standaard kost € 10,99, hiermee kun je op twee schermen tegelijk kijken en in HD. Ten slotte is er nog Premium: voor € 13,99 kijk je met vier gebruikers tegelijk naar Ultra HD.

Netflix zou nu experimenteren met een vierde abonnement voor € 16,99 per maand. Dit abonnement heet Netflix Ultra en is gelijk aan het huidige Premium-abonnement (4 schermen, 4K). Het Premium-abonnement blijft bestaan en behoudt dezelfde prijs, maar je kunt hiermee nog op slechts twee schermen tegelijk Netflixen. Met Standaard kijk je straks voor dezelfde prijs nog maar via één scherm. Verder verandert er niets aan de functies.

In Italië zijn de nieuwe prijzen al opgedoken in de Netflix-app, zo is te zien op het onderstaande screenshot van Tutto Android:


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Netflix ultra

Netflix Ultra nog niet definitief

Of de prijsverhoging er echt aan zit te komen, is op dit moment nog niet zeker. Netflix heeft wel bevestigd dat ze ermee aan het experimenteren zijn: ‘We testen continu met nieuwigheden bij Netflix. In dit geval experimenteren we met enigszins andere prijzen en functies, om beter te kunnen begrijpen hoe consumenten Netflix waarderen.’ Klinkt als: om te kijken hoe hoog we de prijs kunnen opdrijven voordat klanten afhaken.