Terug naar 'Netflix wordt duurder als je je account deelt'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Netflix wordt duurder als je je account deelt'

Door Laura Grootaarts5 juli 2018 12:192 min. leestijd1

Deel je je Netflix-account met anderen? Grote kans dat je binnenkort meer moet gaan betalen. Netflix komt met een nieuw en duurder abonnement. Tegelijkertijd krimpt Netflix het aantal schermen waarop je mag kijken voor de huidige abonnementen in.

Een vierde Netflix-abonnement

Op dit moment zijn er drie Netflix-abonnementen. Basic kost € 7,99 per maand, hiermee kun je op één scherm tegelijk kijken. Standaard kost € 10,99, hiermee kun je op twee schermen tegelijk kijken en in HD. Ten slotte is er nog Premium: voor € 13,99 kijk je met vier gebruikers tegelijk naar Ultra HD.

Netflix zou nu experimenteren met een vierde abonnement voor € 16,99 per maand. Dit abonnement heet Netflix Ultra en is gelijk aan het huidige Premium-abonnement (4 schermen, 4K). Het Premium-abonnement blijft bestaan en behoudt dezelfde prijs, maar je kunt hiermee nog op slechts twee schermen tegelijk Netflixen. Met Standaard kijk je straks voor dezelfde prijs nog maar via één scherm. Verder verandert er niets aan de functies.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In Italië zijn de nieuwe prijzen al opgedoken in de Netflix-app, zo is te zien op het onderstaande screenshot van Tutto Android:

Netflix ultra

Netflix Ultra nog niet definitief

Of de prijsverhoging er echt aan zit te komen, is op dit moment nog niet zeker. Netflix heeft wel bevestigd dat ze ermee aan het experimenteren zijn: ‘We testen continu met nieuwigheden bij Netflix. In dit geval experimenteren we met enigszins andere prijzen en functies, om beter te kunnen begrijpen hoe consumenten Netflix waarderen.’ Klinkt als: om te kijken hoe hoog we de prijs kunnen opdrijven voordat klanten afhaken.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
No
Lezer
No

Heb ook gelezen dat de prijs kan variëren tot €20.
In ieder geval imo een heel domme prijsstijging (??), ipv extras voor het nieuwe “Ultra” plan worden oude leden gestraft door aantal schermen weg te nemen.
Helaas is dit een beproefde “strategie” van de allergrootste bedrijven: het kleiner maken van porties (bv. mars, toblerone, enz..) maar ondertussen hetzelfe blijven aanrekenen.