Terug naar Netflix-account delen? Dat wordt moeilijker
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Netflix-account delen? Dat wordt moeilijker

Door Laura Grootaarts12 maart 2021 10:572 min. leestijd3

Deel jij je Netflix-account met vrienden en familie? Dat is eigenlijk niet de bedoeling. Netflix gaat het delen van accounts binnenkort waarschijnlijk aanpakken, zo blijkt uit een nieuwe functie die momenteel getest wordt.

Netflix: delen aanpakken

De voorwaarden van Netflix zijn heel duidelijk: ‘De Netflix-dienst en de content die via de dienst beschikbaar is, zijn alleen bedoeld voor je persoonlijke, niet-commerciële gebruik en mogen niet worden gedeeld met personen buiten de huiselijke kring.’ Toch worden heel veel Netflix-abonnementen gedeeld. Netflix deed daar nooit echt moeilijk over. Tot nu toe.

Netflix delen aanpakken

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Sommige Netflix-gebruikers die inloggen met het account van een ander, krijgen sinds kort de bovenstaande melding te zien. Netflix detecteert dit aan de hand van je locatie. Je krijgt de vraag om je eigen account aan te maken – je mag Netflix dan 30 dagen gratis uitproberen.

En is het toch écht je eigen account? Dan moet je dat bewijzen. Je kunt dan een verificatiecode aanvragen via e-mail of sms: die code wordt dan gestuurd naar de eigenaar van het account. In principe kun je dus ook de eigenaar even vragen om de code door te geven, maar het werpt toch een drempel op. En het wordt helemaal interessant als je bijvoorbeeld nog het account van je ex ‘leent’, om maar eens wat te noemen.

Het verificatieproces overslaan kan natuurlijk ook, maar vroeg of laat krijg je weer dezelfde waarschuwing in beeld. Netflix heeft de test bevestigd tegenover The Verge: ‘Deze test is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen die Netflix-accounts gebruiken, hiertoe gemachtigd zijn.’

Test van Netflix

Op dit moment gaat het dus om een test van Netflix. Nog niet heel veel gebruikers hebben de bovenstaande melding voorbij zien komen. Netflix voert overigens constant tests uit om de ‘Netflix-beleving te verbeteren’, en lang niet alle tests worden uiteindelijk daadwerkelijke functies. Wil je geen deel uitmaken van dit soort experimenten, dan doe je het volgende:

  • Open www.netflix.com/DoNotTest en log zo nodig nog in.
  • Zet de schakelaar achter ‘Ik wil deelnemen aan tests en voorvertoningen’ uit, en tik op ‘Klaar’.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: The Verge

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
SalCocco
Lezer
SalCocco

Wacht even, is de consequentie hiervan, dat je in de toekomst alleen maar vanuit je woonadres mag streamen? Dat kan ze dan best eens flink wat abonnees kosten, denk ik. Dus dit ideetje waait wel over. Hoop ik.

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Lijkt me inderdaad dat je buiten je eigen adres dus een melding krijgt. Maar ook dan kun je de verificatiecode die je krijgt toegestuurd invoeren. Vervelend, maar niet heel erg. Dat delen van accounts is volgens mij de beste marketing geweest die ze zich maar hadden kunnen bedenken, overigens.

SalCocco
Lezer
SalCocco

Dan krijg ik de code, terwijl bijvoorbeeld mijn vrouw ergens anders wil kijken. Best onhandig. En inderdaad, dat delen was natuurlijk een prima idee. En ik snap ook wel dat ze er enige beperking op willen leggen.