Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Neem je iPad 2 lekker mee in bad

Auteur: Daan Jeuken
1 reacties


Lees verder na de advertentie

Als je van plan was om je nieuwe iPad 2 mee in bad te nemen, dan hebben we goed nieuws: de waterschadesensor is verdwenen. Dit betekent dat Apple bij een defecte iPad 2 niet – op die manier – kan achterhalen of er sprake is van waterschade. Tenzij het water er nog uitstroomt natuurlijk…

Schroevendraaier
Terwijl de meeste kopers hun nieuwe iPad 2 met fluwelen handschoentjes oppakken, zijn er fanatiekelingen die meteen met een schroevendraaier aan de slag gaan, zoals de mensen van iFixit. Zij constateerden dat de watersensor, die voorheen verstopt zat in de koptelefooningang, is verdwenen.

Versoepeling
Nou is het wegvallen van deze sensor geen grote verrassing, want het was niet zo’n betrouwbare meter. Zo bleek hij ook te reageren op hoge luchtvochtigheid en extreme temperaturen. Toen dat bekend werd versoepelde Apple het waterschadebeleid al: wat de sensor ook aangeeft, apparaten die aan de buitenkant geen tekenen van waterschade vertonen worden gewoon gerepareerd. Als je een meter inbouwt die je niet vertrouwt, kun je hem er net zo goed uithalen. Dat heeft Apple nu gedaan.


kooptip