Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Hier moet je op letten bij het kiezen van een router of modem (Adv)

Auteur: iCreate
0 reacties
Router kiezen


Lees verder na de advertentie

Ben je op zoek naar een nieuwe router of modem om je netwerk een boost te geven? Wij zetten op een rij waar je op moet letten!

Nieuwe router of modem

De meeste standaardmodems van providers zijn niet al te best. Vaak hebben ze een beperkt Wi-Fi-bereik, lage snelheden, en zijn er heel wat opties die voor de gebruiker worden afgesloten. Dat kan beter!

Door een eigen modem of router te gebruiken omzeil je deze problemen, en maak je je netwerk sneller en stabieler. Daarnaast stel je het netwerk precies op je wensen af door het kastje te kiezen dat past bij jouw situatie, en door hem helemaal in te stellen zoals jij dat wilt.

Modem en router in één

Verreweg de beste optie om je netwerk in één keer te verbeteren is een goede modem/router-combinatie, zoals een FRITZ!Box. Hiermee krijg je volledig controle over de manier waarop je internetverbinding binnenkomt, en over het thuisnetwerk dat ervan gebruikmaakt, allemaal vanuit één interface op je computer of telefoon. Zo hoef je dus nooit meer met de modem van je provider in de weer.


kooptip

MyFRITZ!

De keuze is bij modem/router-combinaties reuze. En je bent vrij om aan te sluiten wat je wilt, omdat providers tegenwoordig vrije modemkeuze moeten aanbieden. Dus hoe kies je de juiste? Wij helpen je op weg!

De juiste aansluiting

Gezien je bij een modem/router-combinatie je oude modem helemaal vervangt, moet je goed opletten voor wat voor uitvoering je gaat. De meeste modem/routers ondersteunen namelijk maar één soort aansluiting: glasvezel, coax (kabel) of DSL (telefoonaansluiting).

Fritz!Box aansluiting

Bij FRITZ!Box heb je voor iedere aansluiting een modem/router-combinatie met het supersnelle Wi-Fi 6. Hiermee haal je draadloos ontzettend hoge snelheden, en raakt het netwerk niet overbelast als je veel draadloze apparaten tegelijk gebruikt. Daarnaast krijg je vier bedrade aansluitingen, ondersteuning voor DECT-telefoons, en twee usb 3.0-poorten voor het aansluiten van harde schijven en printers – ongeacht je internetaansluiting:

Meer flexibiliteit?

Heb je liever wat meer flexibiliteit, bijvoorbeeld omdat je regelmatig verhuist of van provider wisselt? Dan is er ook nog de FRITZ!Box 4060, die je aansluit op de modem van je provider. Wissel je van situatie, dan kun je de FRITZ!Box 4060 gewoon op je nieuwe modem aansluiten.

5G router

En voor wie nóg meer vrijheid wil, is er nog de FRITZ!Box 6850 5G. Hiermee haal je alle voordelen van een FRITZ!Box in huis, maar dan met een internetverbinding via het mobiele netwerk, gewoon met een simkaartje van je provider. Zo kun je hem dus overal gebruiken waar 3G-, 4G- of 5G-dekking is!

Het juiste bereik

Met een FRITZ!Box haal je een router in huis met een flink bereik, maar in sommige gevallen heb je nog meer nodig. Bijvoorbeeld omdat je een grote woning hebt, of omdat je tot het hoekje van je tuin een goede verbinding wil hebben. Daarvoor is Mesh Wi-Fi een uitkomst.

Met Mesh Wi-Fi breid je je netwerk naadloos uit. Plaats een FRITZ!Repeater (zoals de FRITZ!Repeater 6000 met Wi-Fi 6) in het bereik van je FRITZ!Box, en hij versterkt het draadloze signaal. Je apparaten zien echter nog steeds één netwerk: je hebt dus geen gedoe met het wisselen van Wi-Fi verbinding, want dat gebeurt allemaal vanzelf. Een FRITZ!Repeater is zelfs bedraad aan te sluiten voor nóg betere prestaties.

Lees meer op de website van FRITZ!