Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Windows komt officieel naar iPad en Mac!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Windows 365 iPad


Lees verder na de advertentie

Microsoft heeft Windows 365 aangekondigd. Hiermee kun je Windows gebruiken vanuit iedere browser, dus ook vanaf je iPad en Mac. De eerste versie is gericht op de zakelijke markt, maar mogelijk volgt er later een consumentenversie.

Windows 365 op iPad, Mac en meer

Met Windows 365 krijg je een pc in de cloud, en die werkt op vrijwel alle computers, tablets en smartphones. Al je apps, documenten en instellingen zijn overal beschikbaar. Ook vanaf je Apple-apparaten heb je toegang tot deze ‘virtuele pc’. Dat betekent dat je ook je iPad kunt gebruiken als Windows-apparaat. En het is ook een goede oplossing voor mensen met een M1-Mac, want die moeten Boot Camp – waarmee je schakelt tussen Mac en Windows – missen.

Het is ook heel eenvoudig om te wisselen tussen verschillende apparaten. Je virtuele pc blijft er overal exact hetzelfde uitziet, ongeacht het apparaat waarop je werkt. Zo kun je heel gemakkelijk verdergaan met je werk op een andere plek en met een ander apparaat. Microsoft zelf noemt het ‘Hybride Windows voor een hybride wereld’.

Beschikbaarheid Windows 365

Windows 365 is beschikbaar vanaf 2 augustus, uitsluitend voor de zakelijke markt – daar horen zzp’ers en eenmanszaken natuurlijk ook bij. Er zijn verschillende configuraties mogelijk. Zo kun je je virtuele pc uitrusten met tot 512 GB opslag en 16 GB RAM. Je krijgt zo de beschikking over Windows 10 en later Windows 11 (wanneer die versie later dit jaar beschikbaar is).


kooptip

Voor Windows 365 moet je een abonnement afsluiten. De prijs is afhankelijk van de gekozen configuratie, maar Microsoft heeft op dit moment nog geen prijsindicatie gegeven. Wil je nu al Windows op je iPad? Zo installeer je Windows 3.1 (uit 1992)!

Bron: Microsoft.com