Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

McAfee: ‘Apple-gebruikers zijn onwetend’

Auteur: Daan Jeuken
4 reacties

McAfee waarschuwt Apple-gebruikers voor het risico van virussen en malware op Macs. Volgens het bedrijf denken de bezitters van Apple-producten te gemakkelijk dat ze immuun zijn, terwijl de softwaremaker verwacht dat de populariteitsgroei van Apple ook een groei van schadeberokkende programma’s teweeg zal brengen. Het feit dat McAfee deze waarschuwing tegelijk lanceert met hun nieuwe antivirussoftware voor Macs, zegt echter vrij veel. Een soortgelijke voorspelling deden ze in 2006 namelijk ook al.


Lees verder na de advertentie

‘Niet langer onder de radar’
In hun persbericht stelt McAfee dat Apple niet langer onder de radar vliegt. ‘McAfee waarschuwt dat malware voor Macs zal blijven groeien. De populariteit van iPads en iPhones in de zakelijke wereld, in combinatie met de onwetendheid van de gebruikers in het beveiligen van de data maakt Apple-producten een interessant target voor Trojans.’

Déjà-vu
De aankondiging van McAfee klinkt ons bekend in de oren. In 2006 deden ze immers al aan vergelijkbare paniekzaaierij, toen ze eveneens verkondigden dat Macs steeds vaker doelwit zouden worden van virussen. Het persbericht werd door verschillende media klakkeloos overgenomen als nieuws, maar anno 2011 hebben we nog steeds weinig gemerkt van deze groeiende dreiging.

Wedstrijd
In datzelfde jaar 2006 schreef Jack Campbell een wedstrijd uit om Apple-virussen te ontwikkelen. Degene die als eerste een computer in Campbells bedrijf kon infecteren won 25.000 Amerikaanse dollar. Campbell kon de centen uiteindelijk in zijn zak houden, want in een jaar tijd was er niet één zelfdelend virus op de Macs op Campells burelen te bespeuren.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt