Terug naar McAfee: ‘Apple-gebruikers zijn onwetend’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

McAfee: ‘Apple-gebruikers zijn onwetend’

Door Daan Jeuken7 januari 2011 14:592 min. leestijd4

McAfee waarschuwt Apple-gebruikers voor het risico van virussen en malware op Macs. Volgens het bedrijf denken de bezitters van Apple-producten te gemakkelijk dat ze immuun zijn, terwijl de softwaremaker verwacht dat de populariteitsgroei van Apple ook een groei van schadeberokkende programma’s teweeg zal brengen. Het feit dat McAfee deze waarschuwing tegelijk lanceert met hun nieuwe antivirussoftware voor Macs, zegt echter vrij veel. Een soortgelijke voorspelling deden ze in 2006 namelijk ook al.

‘Niet langer onder de radar’
In hun persbericht stelt McAfee dat Apple niet langer onder de radar vliegt. ‘McAfee waarschuwt dat malware voor Macs zal blijven groeien. De populariteit van iPads en iPhones in de zakelijke wereld, in combinatie met de onwetendheid van de gebruikers in het beveiligen van de data maakt Apple-producten een interessant target voor Trojans.’

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Déjà-vu
De aankondiging van McAfee klinkt ons bekend in de oren. In 2006 deden ze immers al aan vergelijkbare paniekzaaierij, toen ze eveneens verkondigden dat Macs steeds vaker doelwit zouden worden van virussen. Het persbericht werd door verschillende media klakkeloos overgenomen als nieuws, maar anno 2011 hebben we nog steeds weinig gemerkt van deze groeiende dreiging.

Wedstrijd
In datzelfde jaar 2006 schreef Jack Campbell een wedstrijd uit om Apple-virussen te ontwikkelen. Degene die als eerste een computer in Campbells bedrijf kon infecteren won 25.000 Amerikaanse dollar. Campbell kon de centen uiteindelijk in zijn zak houden, want in een jaar tijd was er niet één zelfdelend virus op de Macs op Campells burelen te bespeuren.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jos Vemeulen
Lezer
Jos Vemeulen

Laat je niet vangen.Je machine werkt gewoon slechter met dat spul.hun doel is verkopen,niet akkoord?Mij goed probeer het maar,maar kom niet klagen.

Hengel
Lezer
Hengel

In de App store kun je Virus Barrier Express downloaden als je twijfelt. Maar dat je voorzichtig moet zijn hebben ze wel gelijk in, maar ze overdrijven een beetje.

Ik begrijp alleen niet helemaal hoe je iPhone /iPad geïnfecteerd kunnen raken. Ze zullen via de app store geen virussen verspreiden. Zelfs als Apple er eentje zou missen dan is de maker snel opgespoord.

Werner
Lezer
Werner

McAfee is niet goed zeker niet voor het OS X. Ze willen gewoon verkopen en meer niet, zet die rotzooi zeker niet op je Mac. Virus Barrier Express is een menselijke virusscanner voor het OS X het is zeer soepel en draait niet op de achtergrond en tijdens de scan wordt het OS X zo goed als niets belast. Voor de personen die hun veiligheids gevoel willen verhogen is dit een aanrader en gratis. Opgelet Virus Barrier Express is enkel via de App Store te downloaden als ik het goed voor heb.
http://www.intego.com/manuals/en/vbe/virusbarrier-express-user-manual.html

Michael Weijenberg
Lezer
Michael Weijenberg

McAfee:”Wij van WC Eend adviseren….WC Eend!”